Головна » 2017 » Червень » 15 » Проведенно засідання районної методичної ради
15:29
Проведенно засідання районної методичної ради

 14 червня на засіданні районної методичної ради розглядався педагогічний досвід окремих творчих вчителів району. Сухорукова В.М., вчитель початкових класів Зачепилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів презентувала досвід з питання «Використання інтерактивних вправ для формування комунікативної компетентності та створення ситуації успіху в молодших школярів». У презентації досвіду звернула увагу на необхідність розвитку патріотичних почуттів у школярів початкової ланки. З цього питання вона має неабиякий досвід, який виклала на сторінках багатьох видань – друкується вчителька зі своїми наробками і у фахових журналах, і інших виданнях. Значну роботу вчитель-методист проводить і з молодими спеціалістами у школі молодого вчителя початкових класів, керівником якої являється. В.М.Сухорукова поділилася планами на майбутнє у становленні професійного розвитку вчителів початкових класів.

Микитенко М.М., вчитель історії Зіньківщинської загальноосвітньої школи презентувала досвід – результат своєї творчої праці по створенню друкованих зошитів для практичних занять з історії. Високо оцінили практичні зошити і члени методичної ради і колеги-вчителі історії району.

Верета О.І., досвідчений вчитель математики, вчитель вищої категорії, «старший учитель» Чернещинського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» презентувала досвід роботи з питання «Тестовий контроль на уроках математики-крок до ЗНО». Її система роботи з даного питання зацікавила всіх членів методичної ради, адже підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання – це проблемне питання і для учнів, і для вчителів, і для батьків. 

Сапко Н.О., учитель математики Зачепилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів презентувала досвід роботи по формуванню позитивної мотивації до вивчення математики. Адже відомо, що тільки тоді учень успішно навчається коли у нього є бажання до одного чи іншого предмету. Вчитель зуміла захопити всіх членів методичної ради своїми ідеями: і створенням сайту, в межах якого надає велику допомогу учням у оволодінні предметом, і проведенням позакласної роботи з учнями в напрямку збільшення уваги обдарованим дітям, і науково-дослідницькою роботою з учнями, і широким використанням можливостей різноманітних дитячих конкурсів з математики, і додатковою роботою учнів у заочній математичній школі при Харківському національному університеті ім. В.М.Каразіна.

Буланов Ю.І., методист Зачепилівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості, презентував досвід роботи педагогічного колективу Будинку дитячої творчості з питання національно-патріотичного виховання. Показав присутнім наробки проведення цікавих учнівських конкурсів. Представив чисельні видання, які вміщують тези з учнівських робіт виконаних під керівництвом творчих педагогічних працівників БДЮТ.

Свій досвід роботи з питання інноваційних технологій на уроках географії презентувала вчитель Зіньківщинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів О.І.Споришева.

Члени методичної ради прийняли відповідні рішення по розгляду та схваленню педагогічного досвіду вчителів та мають надію на впровадження його у перспективі.

Переглядів: 480 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar