Головна » Архів матеріалів

12 жовтня 2017 року університетські науковці спільно з «Ландау Центром» на базі Зачепилівської загальноосвітньої шклоли І-ІІІ ступенів презентували пересувну виставку цікавої науки Каразінського університету для учнів та педагогічних працівників навчальних закладів Зачепилівського району. До уваги дітей було запропоновано відвідування предметних локацій: з фізики, хімії, біології, інш. В роботі виставки взяло участь близько 500 учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів....

Переглядів: 429 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 17.10.2017 | Коментарі (0)

rebenok-v-polnocennoj-semje

1. Любіть дитину, частіше обіймайте її.
2. Розмовляйте з дитиною, розвивайте її мовлення. Знаходьте радість у спілкуванні. Цікавтеся справами та проблемами дитини.
3. Розвивайте дитину: заохочуйте до малювання, розфарбовування, вирізання, наклеювання, ліплення. Обов’язково привчайте дитину до звички читати книжки щодня.
4. Відвідуйте театри, організовуйте сімейні екскурсії містом.
5. Надавайте перевагу повноцінному харчуванню дитини, а не розкішному одягу.
6. Обмежте перегляд телепередач, ігри на комп’ютері до 30 хв.
7. Привчайте дітей до самообслуговування, формуйте трудові навички і любов до праці.
8. Не робіть із дитини лише споживача, хай вона буде рівноправним членом сім’ї зі своїми правами й обов’язками.
9. Пам’ятайте, що кожна дитина має право на власний вияв своїх потенційних можливостей і на свою власну думку.
10. Вранці підіймайте дитину спокійно, з усмішкою та лагідним словом. Не згадуйте вчорашні прорахунки, не вживайте образливих слів.....

Переглядів: 386 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 12.10.2017 | Коментарі (0)

  

   Саме ці  слова,  митця українського слова,  Ігора Федчишина, стали темою цьогорічного фестивалю ораторського мистецтва, який проведено на базі районного Будинку дитячої та юнацької  творчості 6 жовтня. В ньому прийняли участь 10 учнів 10,11 класів з 7 загальноосвітніх навчальних закладів...   

Переглядів: 483 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 09.10.2017 | Коментарі (0)

Олімпіадою з математики у школах району  розпочався процес пошуку та розвитку інтелектуальних здібностей дітей. Завдання для олімпіади  розроблені керівником районного методичного об’єднання вчителів математики, проводили олімпіаду досвідчені вчителі. Із завзяттям учні поринули у складні, цікаві математичні завдання. А як справилися – покажуть результати.

 3 жовтня 2017 року проведено перший шкільний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії. Завдання для учасників були цікавими, пізнавальними. Зміст завдань охоплював матеріал навчальної програми з предмету, був зорієнтований на знання навчального матеріалу, на вміння учнів логічно мислити і на наявність самостійно здобутих географічних знань.

Переглядів: 353 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 05.10.2017 | Коментарі (0)

 

Всесвітній День вчителяДень учителя - професійне свято всіх працівників сфери освіти - був заснований в 1994 році. Відзначається щорічно в ознаменування річниці підписання Рекомендації ЮНЕСКО та Міжнародної організації праці щодо становища вчителів (UNESCOPRESSE, vol.4, no.17, p.9).

Запитайте у будь-якого батька, що він вважає найважливішим елементом навчання своєї дитини, і він напевно відповість: гарні вчителі. Тільки під умілим керівництвом хороших вчителів учні можуть ефективно використовувати нові технології та нові знання, які стрімко розвиваються і стають пріоритетними в навчальному процесі.

Переглядів: 370 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 05.10.2017 | Коментарі (0)

Манул. Головним чинником виживання манула протягом мільйонів років була його ізоляція. Він мешкає в дикій місцевості азіатських степів, на висотах до 4 кілометрів

Чомусь багато хто називає тварин нашими меншими братами. Звичайно ж, якщо врахувати той факт, що тварини в чомусь іноді можуть бути більш кмітливі ніж ми, або ж для них навколишнє середовище більш зрозуміле, ніж нам, то їх можна було б назвати нашими старшими братами. Однак очевидно одне - людина в переважній більшості випадків залишається чільною і домінуючьою істотою, а тварини як правило угнетаеми і ці відносини ніяк не можна назвати братніми.

Статистика невблаганна: кожну годину з лиця нашої матінки Землі безповоротно зникають три види тварин. Навіть не віриться! Кожен день відходять в історію близько 70-ти видів флори і фауни нашої планети. Біологічне різноманіття Землі неухильно скорочується величезними темпами.

Переглядів: 424 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 04.10.2017 | Коментарі (0)

 

 

    29.09.2017 року відбулося свято до ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ у районному будинку культури, де проводився  святковий концерт.
    У своєму вітальному слові начальник відділу освіти Зачепилівської РДА Зеленський Олександр Миколайович привітав всіх педагогів та працівників освітянської галузі з цим святковим для них днем та  подякував педагогам, за їх невтомну щоденну працю, професіоналізм та побажав міцного здоров’я і творчої енергії.
    До привітань також долучилися голова районної державної адміністрації Конопля А.Л., голова районної ради Леонід Глянь, депутат обласної ради, почесний громадянин Харківської області та Зачепилівського району, генеральний директор ПСП ім. «Фрунзе» Іван Глянь., консультант народного депутата України В.Г.Черненко, Зачепилівський селищний голова Ю.В.Кривенко, почесний громадянин Зачепилівського району В.О. Верхогляд.
    Кращі працівників освіти району відзначили грамотами та поядками. Після завершення урочистих заходів відбувся святковий концерт.

Переглядів: 524 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 02.10.2017 | Коментарі (0)

Дорогі працівники освіти!

Вітаю Вас із Вашим професійним святом – Днем працівників освіти. У наш з Вами непростий час, на плечі працівників освіти лягає відповідальність за навчальний процес молодого покоління українців, а отже Ви фактично відповідаєте за те, яким буде майбутнє нашої держави.

У день Вашого професійного свята бажаю Вам міцного здоров'я, мужності, стриманості та великого терпіння, адже виховання та навчання ніколи не було легкою справою.

Зі святом Вас і нехай все у Вас вийде!

Переглядів: 527 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 29.09.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 60 61 »