Головна » Архів матеріалів

Перелік підручників і навчальних програм

Міністерством освіти надано переліки навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих відомством для використання у початкових класах, основній і старшій школі, а також відповідні переліки для використання у школах з навчанням мовами національних меншин. Відповідний лист підписаний заступником міністра Павлом Хобзеєм.

У Міністерстві освіти звертають увагу освітян на те, що вказані переліки постійно доповнюватимуться новими назвами навчально-методичних посібників за результатами їх розгляду відповідними предметними комісіями Науково-методичної ради з питань освіти, а також оновлюватимуться з урахуванням терміну дії грифів і будуть доступними для ознайомлення в режимі онлайн.

ПОЧАТКОВІ КЛАСИ

ОСНОВНА І СТАРША ШКОЛА

ШКОЛИ НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН

Переглядів: 397 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 07.09.2017 | Коментарі (0)

str-3538-kopiya.9cc9b7bf3438cab9d2b18d210cc1e81a13485

255 народних депутатів України у другому читанні підтримали новий Закон «Про освіту». Голосування відбулося сьогодні, 5 вересня 2017 року, у Верховній Раді України.

«Цей Закон – базовий, його прийняття розблоковує можливості для подальшого реформування сфери освіти, прийняття Законів «Про загальну середню освіту», «Про професійну освіту», «Про освіту дорослих», також депутати муситимуть розглянути зміни до Закону «Про вищу освіту». Потрібно розуміти, що прийнятий сьогодні документ – це шанс для нашої системи освіти до змін, адже без нових можливостей, закладених в закон, розвиток був би неможливий. Однак, попереду багато копіткої роботи. Найважливіші механізми, такі як, наприклад, незалежна сертифікація для вчителів, потребують прийняття ще багатьох актів, в яких чітко будуть виписувати ці процедури. Ми маємо їх створити, це важка, але приємна робота – наш внесок в українську освіту та розвиток держави загалом», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Найбільше новий Закон потрібен для впровадження масштабної реформи середньої освіти Нова українська школа....

Переглядів: 537 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 06.09.2017 | Коментарі (0)

 

І знуву лунає перший дзвоник у новому навчальному 2017/2018 навчальному році.

     З нагоди Дня знань – справжнього всенародного свята мудрості, доброти і людяності – на святково прикрашених шкільних майданчиках відбулися урочисті лінійки, на яких побували керівники району.

     Начальник відділу освіти Зеленський О.М. був присутній на урочистій лінійці в Зачепилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка відбулася в приміщенні Зачепилівського районного будинку культури та побажав усім терпіння в навчанні, підкорювати нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів , міцного здоров’я, мирного неба, щедрої долі, невичерпної жаги до знань та досягти омріяної мети.

     Школярів, вихованців, батьків і педагогів Зачепилівської ЗОШ І-ІІІст. вітали.....

Переглядів: 461 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 02.09.2017 | Коментарі (0)

1 ВЕРЕСНЯ — День знань — особливе свято! Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвінка! У цей день від всієї душі хочеться побажати успіхів у навчальному процесі та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!

Начальник відділу освіти                                          О.М. Зеленський

Переглядів: 416 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 31.08.2017 | Коментарі (0)

29 серпня 2017 року в  Зачепилівському будинку дитячої та юнацької творчості в межах районного серпневого педагогічного тижня відбулась районна серпнева конференція, на якій презентовано здобутки та завдання системи освіти Зачепилівського району на шляху реалізації Концепції нової української школи.

У конференції  взяли участь голова Зачепилівської районної  державної адміністрації  Конопля А.Л, голова Зачепилівської районної  ради Глянь Л.Д.,  учителі - депутати районної ради , вчителі, директори та заступники загальноосвітніх навчальних закладів, завідувачі дошкільних навчальних закладів, голови первинних профспілкових організацій навчальних закладів району.

      Відкрив пленарне засідання начальник відділу освіти Зачепилівської районної державної адміністрації Зеленський О.М.....

Переглядів: 567 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 30.08.2017 | Коментарі (0)

28.08.2017 відбулися районні методичні об'єднання з усіма вчителями навчальних закладів Зачепилівського району, в якому були дані настанови та рекомендації щодо нового 2017/2018 навчального року. Проведено обговорення нововведень окремо з кожним вчетелем за напрямками їх діяльності, вислухано їх пропозиції.   

  

Переглядів: 663 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 29.08.2017 | Коментарі (0)

Уряд закладає 1 мільярд гривень на модернізацію початкової школи в Україні, - Володимир Гройсман

У межах реформи освіти в Україні Кабмін закладає в бюджет 2018 року 1млрд грн на програму модернізації початкової освіти, 25-відсоткове збільшення зарплат вчителів, а також у вересні планує затвердити програму будівництва дитячих садків в Україні. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду в середу, 23 серпня.......

Переглядів: 408 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 23.08.2017 | Коментарі (0)

 

Міністерство освіти розробило рекомендації з викладання предметів у 2017/2018 навчальному році

Міністерство освіти і науки розробило та надіслало для практичного використання методичні рекомендації викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році.

Рекомендації містять особливості навчання дітей у початковій школі та особливості викладання шкільних предметів учням 5-9-х і 10-11-х класів.

Документ містить посилання на навчальні програми, за якими навчатимуться учні, форми оцінювання, види контролю їх знань, час для вивчення окремих тем, переліки нормативних документів, якими мають користуватись учителі-предметники та інші особливості вивчення кожного предмета.

Міністерство освіти просить довести рекомендації з викладання навчальних предметів до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів та вчителів.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ВИКЛАДАННЯ ПРЕДМЕТІВ 2017/18

Переглядів: 425 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 22.08.2017 | Коментарі (0)

1460624781-9692

Сьогодні під час Всеукраїнської серпневої конференції педагогічних працівників Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України прийме постанову, яка зніме з вчителів обов’язок перепису дітей шкільного віку.

“Більшість моєї родини – це освітяни. Я пам’ятаю, як моя мати ходила по квартирах і робила перепис дітей шкільного віку. Я пам’ятаю, яке це невдячне навантаження. Я чекаю цієї ініціативи, вже Лілія Михайлівна її спрямувала в Уряд, ми її знайдемо і вже на найближчому засіданні приймемо постанову“, – заявив  Володимир Гройсман.

Нагадаємо, щоліта вчителі (часто перебуваючи у відпустці) обходять будинки та квартири у своєму мікрорайоні, аби зробити перепис дітей шкільного віку. Потім ці дані передаються в місцеве управління освітою.

Переглядів: 397 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 19.08.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 60 61 »