Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Про пересувну виставку цікавої науки Каразінського університету
13:44
Про пересувну виставку цікавої науки Каразінського університету

 

12 жовтня 2017 року університетські науковці спільно з «Ландау Центром» на базі Зачепилівської загальноосвітньої шклоли І-ІІІ ступенів презентували пересувну виставку цікавої науки Каразінського університету для учнів та педагогічних працівників навчальних закладів Зачепилівського району. До уваги дітей було запропоновано відвідування предметних локацій: з фізики, хімії, біології, інш. В роботі виставки взяло участь близько 500 учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Представники університету вразили школярів демонстрацією роботи наукових приладів. Зокрема фізики-енергетики показали школярам, як працюють тепловізор, сонячна батарея та продемонстрували можливість бездротової передачі енергії за допомогою трансформатора Тесли; математики ознайомили дітей ізроботою гіроскопа; а «Ландау Центр» провів змагання найшвидшого складання логіко-математичних фігур. Також учасники ознайомилися з роботою гармати Гауса, взяли участь у хімічних дослідах.

Різноманітні наукові досліди й експерименти школярам продемонстрували представники біологічного факультету - кафедр ботаніки та екології рослин, мікології тафітоімунології, зоології та екології тварин, генетики та цитології.

Учасники, зокрема, працювали з оптичними ілюзіями, ознайомилися із принципом роботи двигуна Стірлінга та фотографувалися із незвичайними тваринами тощо.

Дітей неможливо було відірвати від участі у проведенні дослідів, адже найактивніші отримали заохочувальні призи.

 

Завідувач районним методичним кабінетом                    Олена Корінна

 

Переглядів: 426 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar