Головна » 2018 » Лютий » 23 » 21.02.2018 року відбувся районний практичний семінар
16:01
21.02.2018 року відбувся районний практичний семінар

       З метою підвищення рівня професійної компетенції вчителів історії з питання використання веб-ресурсів, в якості доповнення до навчального матеріалу, 21 лютого 2018 року, на базі Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, відбувся  районний практичний семінар на тему « Розвиток професійної компетенції педагогічних працівників на основі педагогіки партнерства та принципу дитиноцентризму під час створення та функціонування інтернет-сайту вчителя». У семінарі взяли участь вчителі історії закладів загальної середньої освіти району на чолі з керівником районного методичного об’єднання вчителів історії Владимирець О.М., в.о.директора Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Миргородська О.В. та учитель початкових класів Ажніна О.Д. , методист районного методичного кабінету Гергель Т.В.

               На початку семінару Гергель Т.В. та Владимирець О.М. повели розмову про сучасні тенденції розвитку освіти, затребуваність нових професійних орієнтирів у роботі учителя. Підкреслили яким повинен бути на сьогоднішній день учитель. Зосередили увагу присутніх на необхідності оновлення методичного інструментарію вчителя, застосування нових методів навчання. Підкреслили необхідність формування нового освітнього середовища, яке має новітнє інформаційно-комунікаційне оснащення, сприяє професійній активності педагога, підвищує ефективність його роботи. Зазначили про важливість  комп’ютерного супроводу професійної діяльності педагога та створення особистого сайту педагога.

              Корисним та цікавим був виступ Ажніної О.Д., яка на конкретних прикладах показала використання онлайн-сервісів (rebus1.compuzzlecup.comkahoot.com, learningapps.org) під час навчально-виховного процесу, довела всім присутнім переваги використання сучасних засобів ІКТ.

              Учитель історії Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Устименко І.С. поділилася власним досвідом щодо створення особистого сайту, вказала на переваги та практичне його спрямування. Провела практичні заняття щодо створення сайту вчителя.

             Семінар завершився запланованими заходами щодо роботи вчителя з освітніми ресурсами і онлайн-сервісами.

Переглядів: 478 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar