Головна » 2017 » Листопад » 30 » Вчимося захищати Батьківщину!
16:28
Вчимося захищати Батьківщину!

     Участь школярів  загальноосвітніх навчальних закладів Зачепилівського району у виїзних заходах, як форми практичних занять за програмою предмету «Захист Вітчизни»,  стало традицією.

      28 листопада 2017 року 44 учні  11 класу  разом з учителями предмету «Захист Вітчизни» відвідали  Військовий  інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».     

      За підтримки начальника інституту полковника Серпухова Олександра Васильовича, відповідальної  особи за проведення заходу заступника начальника факультету по роботі з особовим складом підполковника Синько Олександра Григоровича, викладачами інституту  зі  школярами було проведено цілий ряд цікавих заходів,  метою яких є  військово-патріотичне виховання, формування та удосконалення життєво необхідних знань, умінь і навичок юнаків щодо захисту Вітчизни, професійна орієнтація на військові спеціальності, підготовка до служби у Збройних Силах України.

      В ході проведеної екскурсії по інституту, школярі познайомились з навчальними кабінетами, з побутом курсантів в  казарменому приміщенні. Учні побували в  спальному приміщенні для особового складу, в  народознавчій світлиці, кімнаті побутового обслуговування,  для занять фізичними вправами та спортом,  для зберігання зброї,  для вмивання, душовій, сушарні для просушування обмундирування і взуття.

       В музеї учням продемонстрували цікаві експонати, розповіли про історію заснування військового навчального закладу,познайомили з видатними людьми, які  отримали військову освіту в цьому навчальному закладі. Це Кузьмук О.І. — міністр оборони України в 1996—2001 і 2004—2005 роках, Кондратьєв. Г.Г. — генерал-полковник.  Школярі дізналися про   Героїв України, які отримали військову освіту за часів незалежної України: кавалери ордена Богдана Хмельницького II і ІII ступеня генерал-майор, начальник штаба, заступник командувача високо-мобільних десантних військ Збройних Сил України Ковальчук Андрій Трохимович , майор, командир танкового батальйону Межевікін Євген Миколайович;  про Героїв України, нагороджених орденом Богдана Хмельницького ІII ступеня, які родом з Харківщини,відомих далеко поза межами України, «кіборгів» капітана Олександра Лавренко і капітана Сергія Колодія, які ціною власного життя врятували життя пораненим українським бійцям під донецьким аеропортом.

        Школярі мали можливість закріпити знання з призначення , загальної будови та бойових властивостей автомата, виконати тренувальні вправи у  послідовності  розбиранні та складанні автомату АК-74.          

       Також школярі  відвідали навчальний клас двигунів бронетехніки (танків, БТР та БМП).

       Курсанти інституту  продемонстрували зразки бойової техніки – танки Т-64, Т-80, Т-84У «Оплот», бойову машину піхоти  БМП-1У, бронетранспортер  БТР-4.

Захід пройшов цікаво, змістовно, в діловій, доброзичливій атмосфері.  

В музеї Військового  інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»

 

В навчальному кабінеті

Знайомство з бойовою технікою

 

Переглядів: 437 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar