Головна » 2020 » Травень » 25

                                Дорогі учні!  Шановні вчителі та батьки!

        Щиро вітаю Вас зі святом Останнього дзвоника – святом прощання зі школою!
      Для багатьох школярів він сповіщає про чудовий відпочинок на канікулах, сповнений яскравих вражень. Тож бажаю Вам гарно відпочити, набратися духовних і фізичних сил перед початком нового етапу навчання.
       Для вас, випускники, цей дзвоник справді є останній. Залишаються позаду ваші шкільні роки – найбільш безтурботна та щаслива пора життя, сповнена мрій та сміливих планів.

Переглядів: 238 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 25.05.2020 | Коментарі (0)

 

Свято Миколаївський храм.  Село Орчик, Зачепилівський  район

 Приміщення Храму після ремонту.

      Пам’ ятник  архітектури  дерев’яного будівництва ХIХст.-Свято-Миколаївський храм.  Свято  Миколаївський  храм знаходиться в селі Орчик Зачепилівського району, 127 км від міста Харків та   14 км від  селища Зачепилівка.  Храм  побудований у 1884р. В 1930-х роках  храм  під час організації  колгоспів ,використовувався під  амбар  для  зерна. Під час окупації  німці в храмі розмістили  конюшню.  У  1945 році та 1979 роках  релігіозна община проходила  перереєстрацію. Храм діє  по теперішній час.

Перебування Петра Ілліча Чайковського на Зачепилівщині.

Село Олександрівка, Зачепилівський район

      Тільки пам’ятник  в селі Олександрівка  нагадує про те, що з 1879 по 1893 рр. перебував на Зачепилівщині  у с.Гранкіно (тепер село  Олександрівка) великий композитор зі світовим ім’ям – Петро Ілліч Чайковський. Він гостював у свого  брата Модеста  Ілліча Чайковського, який був вихователем глухонімого маленького сина господара  села Скалонівка та Гранкіно (с.Олександрівка) Германа Конради. Під керівництвом Модеста Чайковського  син господаря навчився розмовляти мовою глухонімих, писати і  читати на трьох мовах і отримав гарну освіту.

На фото П.І.Чайковський (ліворуч) ,брат  М.І.Чайковським зі своїм вихованцем.Село Олександрівка( колишнє  село Гранкіно

Переглядів: 260 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 25.05.2020 | Коментарі (0)

ЗАТВЕРДЖЕНО ГРАФІК ЗНО-2020:

 ОСНОВНА СЕСІЯ ВІДБУДЕТЬСЯ 25 ЧЕРВНЯ – 17 ЛИПНЯ, РЕЗУЛЬТАТИ ОГОЛОСЯТЬ ДО 29 ЛИПНЯ

Наказ  Міністерства освіти і науки України  від 20.05.2020 №664 «Про внесення змін до Календарного плану підготовки та проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» читати тут...

Переглядів: 290 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 25.05.2020 | Коментарі (0)