Головна » 2018 » Липень » 31

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі. У цій індустрії домінують добре організовані кримінальні синдикати, одержані прибутки йдуть на фінансування інших різновидів злочинної діяльності, в тому числі торгівлі наркотиками та зброєю. Торгівля людьми є високодохідною і фактично безпечною, з точки зору можливості соціального контролю, сферою діяльності транснаціональних злочинних організацій. Щорічний світовий прибуток кримінального сектору в цій сфері діяльності становить від 5 до 7 мільярдів доларів. За період з 1991 року по 2016 рік в Україні за даними Міжнародної організації з міграції від торгівлі людьми постраждало понад 120 000 українців.

В сьогоднішніх умовах Україна є не тільки країною постачання або транзиту жертв торгівлі людьми, а й країною призначення з високими ризиками внутрішньої експлуатації. Воєнний конфлікт на Сході України, як і в аналогічних ситуаціях в інших країнах, сприяє поширенню торгівлі людьми в різних її формах. Складне матеріальне становище громадян спонукає їх до пошуків заробітку за межами України, де в міру своєї необізнаності вони можуть стати жертвами торгівлі людьми.

 З метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми  управлінням праці та соціального  захисту населення  було організовано акцію протидії торгівлі людьми – флешмоб, учасниками якого стали працівники відділу освіти, молоді та спорту.

Повний перелік відеороликів далі на сторінці...

Переглядів: 412 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 31.07.2018 | Коментарі (0)