Головна » 2019 » Листопад » 6 » Змагання із навчальних предметів розпочато
20:20
Змагання із навчальних предметів розпочато

           Згідно наказу відділу освіти, молоді та спорту від 01.10.2019 № 193 «Про проведення І та участь у  ІІ  етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у Зачепилівському районі у 2019/2020 навчальному році» 2 листопада у приміщенні Зачепилівської загальноосвітньої школи відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з предметів «Трудове навчання» і «Технології».

      Між собою змагалися учні 4 закладів загальної середньої освіти з 8 по 11 клас. Учасники олімпіади працювали над теоретичними творчими завданнями впродовж 1 години. Хлопчики змагалися з технічних видів праці, відповідаючи на питання щодо сили струму в споживачах при їх послідовному з’єднанні, обирали спосіб рубання заліза, визначали різницю між дюймовою різьбою та метричною, установлювали відповідність між формулами та параметрами режимів різання на токарно-гвинторізному верстаті та ін..

Дівчатка змагалися з обслуговуючих видів праці і давали відповіді на запитання щодо способів усунення деяких несправностей швейної машинки, щодо способів теплової обробки тканини, про закладку окремих інгредієнтів при варінні каш, щодо назв окремих швів та ін..

     Більшу активність виявили учасники олімпіади у ІІ (практичному) турі олімпіади – виконання комплексної роботи. Були виконанні роботи учнями 8-9 класів – фартух з ускладненнями (дівчатка) та дверна ручка (хлопчики). Учнями 10-11 класів були виконані роботи – наволочка ( дівчатка) та пристрій для натягування пилочки на лобзик з ускладненнями (хлопці).

    Найкраще справилися із завданнями олімпіади серед хлопців – Валенко Владислав, учень 10 класу Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель Овчаренко І.В.), серед дівчат – Коток Катерина та Гудзенко Дарина, учні 9 та 11 класів Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів ( вчитель Козачок М.Л.).

Переглядів: 237 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar