Головна » 2020 » Серпень » 5 » Завершення кампанії ЗНО 2020
09:21
Завершення кампанії ЗНО 2020

 

У 2019/2020 навчальному році у 4-х закладах освіти Зачепилівського району завершили здобуття повної загальної середньої освіти 25 здобувачів освіти. 19 учнів у зазначені терміни зареєструвалися для складання державної підсумкової атестації у формі ЗНО та для вступу у заклади вищої освіти України в 2020 році. На рівні закладів (дистанційно, у вигляді консультацій) та самостійно здійснювалася підготовка учнів до проходження ЗНО.

  Відповідно до листа МОН України від 22.06.2020 №1/9-338 «Щодо реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року»  всіх здобувачів освіти (незалежно від форми здобуття освіти) було звільнено від державної підсумкової атестації у будь-якій формі (як в закладі освіти, так і формі ЗНО). Закон не звільнив від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти, у 2020 році. Правом не складати ЗНО  скористалися 6 здобувачів освіти Зачепилівського району з  Чернещинського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів- ДНЗ». 19 учнів проходили ЗНО з 8-ми предметів:

  • математики - 9;
  • української мови та літератури - 16;
  • німецька мова - 1;
  • англійської мови - 5;
  • історії України - 15;
  • біології - 12;
  • географії - 9;
  • хімії - 1.

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів»,  доручення голови Харківської обласної державної адміністрації  за підсумками селекторної наради обласної державної адміністрації від 10 червня 2020 року №01-30/4718 з питання «Про організацію та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році» відділом освіти, культури, молоді та спорту Зачепилівської районної державної адміністрації :

- була проведена відповідна роз’яснювальна робота з керівниками закладів загальної середньої освіти району та учнями, які проходили зовнішнє незалежне оцінювання у пунктах тестування м. Краснограда та м. Харків з 25 червня по 17 липня 2020 року про виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених   постановою  Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24 ;

- забезпечено засобами індивідуального захисту усіх учасників зовнішнього незалежного оцінювання, супроводжуючих осіб  під час організованого підвезення до пунктів тестування в        м. Красноград та м.Харків і в зворотному напрямку;

- погоджено з Комунального закладу          охорони          здоров’я «Зачепилівська центральна районна лікарня» та Зачепилівським відділенням поліції Красноградського відділу поліції ГУНП в Харківській області щодо  супровіду у дні тестувань до пунктів тестування та в зворотному напрямку.

17 липня 2020 року зовнішнє незалежне оцінювання завершено. Районних учасників, не допущених з різних причин або вилучених із пунктів тестування, не було. Порушень дотримання протиепідемічних заходів та поведінки у пунктах тестування та під час підвезення не виявлено.

Адміністрації закладів освіти Зачепилівського району, супроводжуючі особи у дні тестувань діяли за чітким алгоритмом інформували відповідального  у відділі освіти, культури, молоді та спорту за організацію ЗНО про пересування шкільних автобусів на всіх маршрутах.

Участь учнів у ЗНО, дотримання санітарних норм, графіків маршрутів шкільних автобусів знаходились на постійному контролі у відділі освіти, культури, молоді та спорту.

Бажаємо всім випускникам  Зачепилівського району  успішного вступу до омріяних вищих навчальних закладів освіти України! 

Переглядів: 163 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar