Головна » 2019 » Грудень » 17 » Заходи в рамках Всеукраїнського тижня права
12:23
Заходи в рамках Всеукраїнського тижня права

        З 9 по 13 грудня у закладах освіти району з метою підвищення рівня правової освіти та культури учнівської молоді проводились заходи в рамках Всеукраїнського тижня права.

Тиждень права розпочався Всеукраїнським уроком права «Права людини і громадянина», в якому взяли участь з 1 по 11 клас. Кожного дня Тижня учні були учасниками цікавих заходів: години спілкування «Юридична відповідальність неповнолітніх за правопорушення», «Від правила до права», «Скажемо «Ні!» насильству та дискримінації у нашому навчальному закладі», вікторина «Вивчаємо Конвенцію про права дитини», турнір правознавців «Магістри права», правовий брейн-ринг «Суд над шкідливими звичками», година відкритих думок «Правова скринька», круглий стіл «Права людини в українській літературі», конкурс буклетів «Про права і обов’язки громадян»,  перегляд відео з обговоренням «Ми громадяни», стенд-анкетування «Дерево питань», конкурс малюнків «Світ моїх прав» та ін. були досить цікавими і змістовними, демонстрували знання дітей про їхні права.

 

         Серед цікавих заходів для учнів початкової школи були проведені ігри «Герої книг мають право», «Ти маєш право, але ти маєш і обов’язки», «Подорож країною Закону та Права», правовий марафон, конкурс малюнків «Мої права у малюнках».

У закладах дошкільної освіти також були проведені цікаві та змістовні заходи у рамках тижня права. Серед них бесіди «Я та моя сімя», заняття «Право на турботу»,  «Право на любов», «Право на освіту», заняття в ляльковому театрі «Зайчикова хатка».

Для батьківської громадськості були проведені консультації щодо прав дитини, а також в рамках проведених батьківських зборів висвітлено проблеми булінгу, домашнього насилля.

Переглядів: 279 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar