Головна » 2020 » Листопад » 4 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек
11:34
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

  Екологічні  акції: «Пейпа збирає макулатуру»,«Одна пальчикова батарейка забруднює природу на півстоліття» ,«Друге життя непотрібних речей»,«Ми за чисте довкілля».

В кожному закладі освіти були організовані виставки художньої літератури: «Віконце в природу»,  «У долі природи – наша доля,   «Книги – морська глибина», «Літературні скарби»,   «Природа очима художників» та   тематичні виставки літератури до святкових дат.

   Було проведено ряд бесід на екологічну тематику. Із задоволенням учні брали участь у фотоконкурсах:«Брати наші менші», «Квіти навколо нас», «Бринить природи мова кольорова».

  Щоб  привернути увагу учнів до проблеми сміття, розвитку екологічного мислення, виховання бережливого ставлення до природи  були проведена екологічна вікторина  «Екологія і ми», проведено екологічну гру – подорож «Берегти природу – завдання кожного», імпровізована виставка "Дерево рішень".

Протягом  місячника бібліотек були проведені дні  бібліотворчості, на яких учні   малювали плакати та виготовляли листівки на екологічну тему.

Серед учнів 1-6 класів проведено конкурс віршів  «Про природу тихим словом».

     Молодому поколінню, необхідно взяти на свої плечі турботу про охорону природи. Ми – господарі своєї долі, ми – частина природи нашого довкілля, а природа для нас – це комора сонця з великими скарбами життя. Мало зберігати скарби, їх треба примножувати, збагачувати й поповнювати. Для цього в  закладах освіти району був проведений конкурс дитячих малюнків «Планета в руках дітей».

      Для учнів  9-11 класів проведені  літературні вечори «Торкнись краси природи серцем» , на якому прозвучали твори і уривки з творів В.Сухомлинського, Л. Українки, Т. Шевченка, М. Рильського, Л. Костенко, Б. Олійника, І. Драча, Ю. Мушкетика  про природу. Літературне коло з чаюванням,  книгами та розмовами про вплив краси природи на емоції письменників  «Природа – муза видатних людей».

Проведено екологічний бумеранг «Зруйнуємо природу – загинемо самі»,  літературну гру-подорож «Ми всі господарі природи, тож бережімо її вроду».

Традиційно, в рамках  Місячника бібліотек,   старшокласниками були  проведені рейди-перевірки підручників «Дозори бережливих».   

Під час осінніх канікул, метою узагальнення знань учнів про екологічну ситуацію на Землі та  в Україні, учням 1-4 класів було запропоновано переглянути відеоролики «Казка про природу», «Наша планета Земля», а учням  5-11 класів – «Екологічні проблеми Землі», «7 чудес української природи».

Завершив місячник  - Тиждень родинного читання «Екологія в художній літературі». Метою проведення тижня було залучення учнів до читання, розвиток пізнавальних інтересів, виховання бережливого ставлення до природи, любові до рідного краю.

     Усі заходи, що були проведені під час місячника сприяли розумінню того, що  не ставши на захист природи,  може статися  трагедія. Люди, які будуть жити в третьому тисячолітті, ніколи не побачать, як розквітають конвалії, не почують осіннього курликання журавлів, не зможуть насолоджуватися тьохканням солов’їв. Учні глибоко усвідомили необхідність дбайливого ставлення до довкілля і бути прикладом для інших.

      Прагнучи змінити світ, почни з себе.

 

Переглядів: 167 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar