Головна » 2019 » Травень » 20 » Виховують на прикладі героїв
09:35
Виховують на прикладі героїв

    Педагогічний колектив Новомажарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, директор Завада А.А., протягом багатьох поколінь виховує патріотично налаштованих учнів. Класні керівники, на чолі з адміністрацією закладу, здійснюють патріотичне виховання шляхом проведення різноманітніх конкурсів, акцій.

     Велику роль у вихованні підростаючого покоління виконує шкільний музей, який працює у школі багато років. Його керівник, вчитель історії Овчаренко Тетяна Семенівна, роками прищеплює любов учням до вивчення історії свого краю, де одним із напрямків  є пошукова робота по збору матеріалів-спогадів ветеранів бойових дій.

    

Протягом 2018/2019 навчального року вчителі школи активізували  учнів щодо участі у  обласній військово-патріотичній акції учнівської молоді «Слобожанські дзвони Перемоги». 

Творчі роботи учнів 6-10 класів Куйко Ангеліни, Завади   Вероніки, Телятник Юлії, Охрій Кіри, Бєлялової Амін, Сизько Анастасії, Путрі Аліни, Соболенко Інни, Маслак Софії надруковані у збірці «СЛОБОЖАНСЬКІ ДЗВОНИ ПЕРЕМОГИ». Кожен учень отримав збірки творів та нагороджений Грамотами КЗ «Харківська обласна станція туристів.» Нагородами були удостоєні і педагогічні працівники закладу Дяченко Н.Я., Устименко І.С.

     Учениця  8 класу Чернещинського НВК Олешко Діана, вихованка гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості «Історичне краєзнавство» (керівник Четвертак С.М.) за активну участь в обласній військово-патріотичній акції також отримала збірку творів та нагороджена Грамотою КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» за цікавий матеріал про односельців відправлених на примусові роботи до Німеччини у роки Другої світової війни.

     «На кожному історичному етапі розвитку нашої держави є люди, які до останнього виконують свій громадянський обовязок, іноді ціною свого життя. Це і воїни – афганці, герої-чорнобильці, які врятували світ від ядерного лиха, і захисники Вітчизни – герої АТО та ООС. Подвигом цих героїв захоплюється молодь, на таких прикладах у молодого покоління виховується почуття свідомості, відповідальності за збереження та шанування національної пам’яті.

          Честь і память живим!

          Вічна слава загиблим!

          Хай не згасає память про героїв!

Слава героям і вічна память!»                         

Із матеріалів збірки учнівських робіт

Переглядів: 411 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar