Головна » 2019 » Червень » 17 » Відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів початкових класів
10:22
Відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів початкових класів

14 червня 2019 року у приміщенні Зачепилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти «Панорама ідей щодо навчання математики у 1 класі на засадах концепції Нова українська школа».  Вчителі 1-х та 4-х класів зібралися щоб здійснити обмін досвідом вчителів перших класів, які працюють за новим освітнім стандартом та презентувати його учителям майбутніх першокласників.

    Роботу засідання розпочала керівник районного методичного о об’єднання вчителів початкових класів Чупахіна Н.М., яка зупинилася на питанні початку навчання у школі першокласників та його особливостях, на необхідності організації особливого навчального та предметного середовища. Особливу увагу вчитель звернула на умови розвитку пізнавальних інтересів першокласників, регуляцію їх поведінки, заняття дітей у вільний час вдома та на партнерські стосунки з батьками учнів.

   З питаннями врахування вікових особливостей учнів у навчанні математики у 1 класі виступила вчитель 1 класу Чернещинського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Лисяк П.М., яка зробила наголос на недостатньому розвитку дрібної моторики дітей та мовлення. А також поділилася досвідом щодо використання дидактичних посібників на уроках математики.

   З досвіду роботи за змістовою лінією «Числа, дії з числами. Величини» виступила Шишацька А.В., вчитель 1 класу Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, питання формування в учнів уявлень про математичні вирази обговорила з колегами Мумряк О.Г., вчитель 1 класу Руновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, розвиток у учнів просторових уявлень, формування практичних умінь та формування в учнів здатності розпізнавати практичні проблеми, що розв’язуються із застосуванням математичних методів обговорили з присутніми вчителі 1 класів КЗ «Орчицька початкова школа» та Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чернікова Н.С. та Дихтяр Є.І.

    На засіданні районного методичного об’єднання була присутня методист районного методичного кабінету Гергель Т.В., яка підводячи підсумки роботи засідання підняла питання інноваційних навчальних технологій та застосування їх під час організації навчання математики у 1 класі.

Переглядів: 344 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar