Головна » 2019 » Травень » 17 » Вчителі предмету « Основи здоров’я» взяли участь у районному семінарі
11:52
Вчителі предмету « Основи здоров’я» взяли участь у районному семінарі

   16 травня 2019 року відбувся районний семінар вчителів предмету « Основи здоровя»  на якому обговорили питання взаємодії батьків та педагогів, як необхідної умови для виховання здорового покоління. В роботі семінару взяла участь  Гергель Т.В., методист районного методичного кабінету, яка акцентувала увагу учасників на навчанні школярів на засадах розвитку життєвих навичок, які сприяють збереженню та зміцненню здоров’я та завданні нової української школи популяризувати здоровий спосіб життя.

    Керівник районного методичного об’єднання вчителів основ здоров’я, вчитель  основ здоров’я Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Споришева О.І., повела розмову із учасниками семінару про педагогіку партнерства, як складової Концепції «Нова українська школа»,  яка направлена на побудову довіри між школою, дітьми та батьками для досягнення спільної мети – щаслива, здорова, успішна дитина.

    Цікаві інтерактивні вправи з колегами провела Лис О.А., вчитель основ здоровя Чернещинського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» направлені на формування та розвиток компетентнісного ставлення до власного здоровя. Вчитель підкреслила необхідність використання інтерактивних методів навчання на уроках «основи здоров’я».

    Овчаренко І.В. та Гусар Н.М., вчителі  основ здоров’я Новомажарівської та Руновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, поділилися досвідом щодо статевого виховання та статевої культури особистості підлітків. Презентували навчальний посібник «Статеве виховання і репродуктивне здоровя підлітків та молоді», який отримали під час обласного тренінгу проведеного   Харківською академією неперервної освіти.

    Цікаво й корисно пройшли практичні заняття з теми «Психічна саморегуляція у підлітковому віці», на яких учасники семінару мали змогу в малих групах  відпрацювати практичні навички комунікації.

     Підводячи підсумки учасники семінару прийняли рішення запроваджувати в роботу інтерактивні методи навчання, застосовувати методи розвитку життєвих навичок учнів, проводити просвітницьку роботу серед батьків, залучати до навчально-виховної роботи батьківську громадськість на основі педагогіки партнерства, запропонувати адміністраціям ЗЗСО запровадження шкільних ранкових зарядок та музично-танцювальних перерв для збільшення рухової активності учнів.

 

Переглядів: 469 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar