Головна » 2019 » Лютий » 13 » Вчимося захищати Батьківщину!
17:42
Вчимося захищати Батьківщину!

     13 лютого 2019 р. районним методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Зачепилівської райдержадміністрації спільно із Зачепилівським районним військовим комісаріатом на базі  Зіньківщинської  загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів   проведено семінар – нараду  вчителів предмету «Захисту Вітчизни» на тему: «Шляхи підвищення ефективності викладання предмета Захист Вітчизни та військово-патріотичного виховання  відповідно до концепції НУШ».

        В роботі семінар - наради   брали участь т.в.о військового комісара       Собакар Д.В., майор, т.в.о. заступника військового комісара  з територіальної оборони Зачепилівського РВК Козина В.В., лейтенант.

      На семінарі – нараді  були присутні учні 10-х, 11-х класів закладів загальної середньої освіти Зачепилівського району.

    Під час практичної частини семінар – наради т.в.о військового комісара Собакар Д.В. ознайомив присутніх із основними напрямками роботи Зачепилівського РВК, провів дієву військову профорієнтацію молоді на здобуття освіти  випускниками у вищих військових вузах України, проінформував  про порядок здійснення конкурсного відбору кандидатів для вступу у вищі військові навчальні заклади  та проходження військової служби за контрактом. Присутні переглянули відеоролік щодо навчання у військовому вузі «Одеська військова академія»  та з великою зацікавленістю переглядали  зброю, військову амуніцію та вибухову техніку.

    Із школярами був проведений практикум по застосуванню за призначенням військової амуніції, зброї та вибухової техніки, під час якого  вини мали  можливість приміряти на себе бронежилет, військову каску, окуляри, військовий рюкзак, потримати  в руках військові ножі,  бойову гранату, димову шашку, пістолет, кобуру для пістолета, гранатомет.

            

      Вчитель  Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Сахненко Д.С. показав фрагмент уроку з предмету «Захист Вітчизни» за темою: «Вогнева підготовка. Елементи стрільби з пневматичної гвинтівки», в ході якого  ознайомив  всіх присутніх школярів на прикладі учнів 11-го класу Зіньківщинської  ЗОШ І-ІІІ ступенів з правилами організації стрільб, технікою безпеки під час стрільби з пневматичної гвинтівки. Після чого учні виконали  вправи стрільби з пневматичної гвинтівки.      

     До виконання вправи стрільби були залучені  присутні учні 11-х класів закладів загальної середньої освіти району.

 Т.в.о. військового комісара Собакар Д.В. надав рекомендації щодо усунення недоліків під час  виконання  вправи стрільби з пневматичної гвинтівки.

           Завідувач райметодкабінетом А.І.Бєляєва  проаналізувала стан викладання предмету «Захист Вітчизни» за І семестр 2018/2019 навчального року, надала рекомендації щодо організації та проведення навчально - методичних зборів для учнів 10-х, 11-х класів у березні  2018/2019 навчального року.

      На семінарі - нараді  вчитель предмету «Захист Вітчизни» Лавроненко П.І. поділився з досвідом організації національно-патріотичного виховання  на уроці та в позаурочний час , розповів про основні напрямки роботи з військово-патріотичного виховання майбутніх захисників Вітчизни, продемонструвавши відео та фотоматеріали.

        По завершенні  семінару - практикуму  рекомендовано вчителям предмету «Захист Вітчизни»:

- заходи з допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання  необхідно здійснювати з урахуванням вимог наказів Міністерства освіти і науки України від 27.10.2014 № 1232 «Про затвердження плану заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді», від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах» в  тісній взаємодї із Зачепилівським районним військовим комісаріатом,  вищими військовими навчальними закладами, військовими частинами (по можливості);

- забезпечити якісне проведення навчально - польових зборів, змагань серед допризовної молоді у 2018/2019 навчальному році;

- проводити постійну профорієнтацію на здобуття освіти  випускниками у вищих військових вузах України;

- активізувати роботу шкільних гуртків з військово – спортивної та туристичної роботи;

- продовжити роботу щодо подальшого створення та удосконалення навчально-матеріальної бази (згідно з додатком № 8 навчальної програми): оформлення кабінетів, спортивних споруд та придбання  навчальної  зброї   та  масо-габаритних  макетів  автомата Калашникова;

-  забезпечити проведення стрільби з  пневматичної гвинтівки на відповідно обладнаних місцях та тирах;

- прийняти активну участь в організації та проведенні Тижнів безпеки життєдіяльності та Днів цивільного захисту.

Переглядів: 318 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar