Головна » 2020 » Березень » 17 » Усе, що варто знати про дистанційне навчання на карантині
16:16
Усе, що варто знати про дистанційне навчання на карантині

Усе, що варто знати про дистанційне навчання на карантині

За словами радниці міністра освіти Іванни Коберник, якість дистанційного навчання буде залежати від кожної конкретної школи і конкретного вчителя — наскільки вони виявляться готові гнучко і швидко перебудувати свою роботу, наскільки якісним є доступ до інтернету у вчителів та дітей і наскільки вони вміють ним користуватися.

    Вчителі можуть запровадити навчання через онлайн-платформи (ahoot, Quzizz, IDroo, Miro т інші), а також - використовувати методики перевернутого класу чи змішаного навчання з одночасним інструктажем батьків та дітей щодо організації самостійної роботи вдома.

Вчителі можуть також реєструються на платформі Google classroom (вебінар, як працювати з додатком).Це безкоштовний веб-сервіс, створений Google для навчальних закладів з метою спрощення поширення і класифікації завдань безпаперовим шляхом. Основна мета сервісу — прискорити процес поширення файлів між вчителями та учнями, і може використовуватись у школах.

               Поради до організації самостійного навчання старших дітей:

  • Треба розуміти, що це не час для відпочинку. Тому графік дитини має залишатись таким, як і в навчальний період.
  • Дітям із середньої та старшої школи важливо мати чітко визначені робочі години для виконання завдань онлайн, щоб час за ноутбуком не розмивався.
  • Важливо, аби ця робота відбувалася проміжками у 20-25 хвилин із перервами.

    Щоби краще організувати навчання вдома, існує безліч платформ та YouTube-каналів для вивчення тих чи інших предметів. Наприклад, з 16 березня телеканал Київ транслюватиме у YouTube відеоуроки зі шкільної програми, які вестимуть найкращі вчителі столичних шкіл і ліцеїв.

Найкориснішими уроки будуть для учнів старших класів, щоб підготуватися до здачі ЗНО.

     Відеоуроки виходитимуть щодня по буднях, по три-чотири на день — о 9:30, 11:30, та 13:30. Тривалість — 30 хвилин. Усього в програмі трансляцій 12-13 предметів: біологія, хімія, українська мова та література, історія України, світова історія, географія, фізика, алгебра, геометрія, німецька, англійська мови.

          Також у цьому допоможуть різні навчальні платформи. Зокрема:

  • Студія онлайн-освіти для школярів — EdEra
  • Гейміфікована платформа для підготовки до ЗНО — iLearn
  • Безкоштовна підготовка до ЗНО — Be smart
  • Онлайн-курси для школярів, студентів і дорослих — Prometheus.

    Також на YouTube є такі канали, як  Цікава наука.Там цікаво і легко розповідається про фізику, хімію, біологію, українську мову та інші шкільні предмети.

      NEED/animation studio та Книга-мандрівка (просвітницькі канали) будуть цікавими для учнів молодших класів. Для учнів початкових класів стануть в нагоді практичні завдання для учнів 1-2 класів на сайті Освіта.ua, платформа для вивчення математики Matifik, а також завдання на Порталі вчителів початкових класів “Урок”, Вчитель вчителю, учням та батькам та сайт з дитячої творчості Крокотак.

Переглядів: 273 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar