Головна » 2019 » Липень » 12 » The LEGO Foundation надасть безкоштовні набори ще для двох наборів першачків у 2019 та 2020 роках
09:06
The LEGO Foundation надасть безкоштовні набори ще для двох наборів першачків у 2019 та 2020 роках

LEGO Foundation продовжить допомагати Україні

The LEGO Foundation надасть безкоштовні LEGO «6 цеглинок» та «LEGO Play Box» ще для двох наборів першокласників Нової української школи, які прийдуть навчатися у наступних 2019/20 та 2020/21 навчальних роках. Відповідний меморандум про співпрацю підписаний між Міністерством освіти та LEGO.

Сторони також домовились про розширення співпраці у дошкільній освіті, закладах вищої освіти та післядипломної педагогічної освіти і проведення додаткового навчання для вчителів.

 

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, ігрові методики навчання з LEGO дійсно працюють – учителі використовують набори коли вивчають з учнями склади, додавання та віднімання, і навіть під час фізкультхвилинок.

«Усі відзначають, що ці методики дійсно дають можливість наочно та доступно пояснити дітям матеріал, розкрити їхні вміння, навчитися працювати в команді, домовлятися, пропонувати нові нестандартні рішення. Ми вдячні LEGO Foundation, що вони побачили користь, яку дали ці підходи вчителям, і погодились продовжити програму ще на наступні два роки», — Гриневич.

Вона додала, що, як і минулого року, частина регіонів отримають набори «LEGO Play Box» пізніше за решту – це пов’язано з термінами виробництва, що необхідні для таких обсягів. Вона також відзначила, що цьогоріч першокласники отримають набори LEGO «6 цеглинок» у жовтні.

«Досвід минулого року показує, що точну кількість першокласників у кожному регіоні, в кожному місті і кожній школі ми можемо отримати не раніше 5 вересня. Це було б не так суттєво, якщо б зараз у нас не зростала кількість першокласників. Торік ми намагалися розрахувати потребу у наборах за аналогією до минулого року, водночас кількість першокласників зросла на 40 тисяч дітей, їхня кількість у різних регіонах також змінилася. Через це довелося робити корекції з доставкою впродовж року», — повідомила міністр.

Тому було прийнято рішення остаточно доформувати доставку після 5 вересня – коли буде відома точна кількість дітей, зарахованих у перші класи до кожної школи державної та комунальної форм власності.

Отже, передбачається, що набори LEGO «6 цеглинок» прибудуть до України орієнтовно наприкінці вересня, а будуть розвезені у школи до середини жовтня.

Окрім розвитку проекту «Ігрові методи навчання у початковій школі», підписаний меморандум передбачає поглиблення співпраці між МОН та The LEGO Foundation у дошкільній освіті.

«Ми розпочинали співпрацю з МОН саме у сфері дошкільної освіти, тому це природній шлях розвитку. Зараз у наш проект «Сприяння освіті» залучено 250 дитсадків. Упродовж 2-х років ми хочемо збільшити цей обсяг до 350 закладів. Як і у випадку зі школою, цей проект передбачає надання садкам безкоштовних наборів LEGO та методичну підтримку вихователів», — підкреслив віце-президент The LEGO Foundation Каспер Оттоссон Канструп.

У межах співпраці також буде відбуватись імплементація модулів та спецкурсів з ігрових та діяльнісних методів навчання в освітні програми підготовки педагогів у закладах вищої освіти та програми підвищення кваліфікації.

«Завданням The LEGO Foundation в Україні є підтримати освітні зміни, які відбуваються, та допомогти педагогам в опануванні новими методами та підходами, зокрема, ігровими та діяльнісними» – зазначила керівниця освітніх проектів The LEGO Foundation Оксана Рома.

реформа середньої освіти НУШ

Facebook

Twitter

Освіта.ua
20.06.2019

Переглядів: 257 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar