Головна » 2019 » Лютий » 15 » Районний практичний семінар для вчителів предметів природничого циклу закладів загальної середньої освіти Зачепилівського району
15:24
Районний практичний семінар для вчителів предметів природничого циклу закладів загальної середньої освіти Зачепилівського району

13 лютого 2019 року  на базі Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся практичний семінар «Формування компетентностей учнів в умовах впровадження державного стандарту базової та повної  загальної середньої освіти на уроках природничого циклу та в позаурочний час».

Методично – практичний блок семінару складався із ІІІ частин:

І. Методичний аукціон «Знай, вивчай, впроваджуй». Компетентнісний підхід до освітнього процесу як вимога сучасності. В ході  якого, під керівництвом Ямнюк Н.О., заступника директора з навчально – виховної роботи Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, було окреслено поняття «компетентність», «компетенція», «життєва компетенція», «ключові компетентності», розглянуто актуальність проблеми компетентності в освітньому середовищі.

ІІ. Презентаційний меседж.   (Обмін досвідом)

  1. Формування життєвих компетентностей на уроках фізики і в позаурочний час.  (Ямнюк Н.О., вчитель фізики Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів).
  2. Роль кабінету фізики у підвищенні ефективності  якості освіти                  (Берлим В.А., вчитель фізики Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів).
  3. Природоохоронна робота в школі (Бережна О.І., вчитель  хімії та біології Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів).
  4. Формування творчої особистості учня в процесі використання проектних технологій навчання на уроках природничого циклу та в позаурочний час ( Загребельна Ю.М., вчитель  хімії та біології  Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів).

ІІІ. Майстер – клас «Лепбук як інноваційний підхід до формування творчої особистості учнів на уроках природничого циклу».

Семінар пройшов у творчій, дужній  обстановці, отримали багато корисної для педагога інформації, а  оцінкою заходу  – стали написані  кожним учасником  «телеграми».  Цікаво, креативно, змістовно!!!

В роботі семінару взяли участь завідувач РМК відділу освіти, молоді та спорту Зачепилівської  РДА  Бєляєва А.І. та методист РМК Ляшенко В.І.

Переглядів: 403 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar