Головна » 2017 » Грудень » 21 » Проведено районний  семінар практикум для вчителів  предмета «Захист Вітчизни»
14:33
Проведено районний  семінар практикум для вчителів  предмета «Захист Вітчизни»

   20.12.2017 на базі Бердянського НВК  «ЗНЗ І-ІІІ ступенів –ДНЗ» відбувся семінар - практикум для вчителів предмета «Захист Вітчизни» за темою «Пріоритетні напрями організації військово-патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах Зачепилівського району як складової системи національного виховання в умовах розвитку української державності та викладання предмета «Захист Вітчизни».Удосконалення знань вчителів предмета «Захист Вітчизни» з   розділів навчальної програми «Вогнева підготовка», «Основи цивільного захисту»,« Тактична підготовка», «Військово-прикладна фізична підготовка».

       Метою проведення семінару-практикуму було підвищення рівня професійної компетентності учителів предмета «Захист Вітчизни» у питаннях якісної організації та проведення уроків предмета «Захист Вітчизни» як основної складової військово-патріотичного виховання.

       Завданнями семінару- практикуму було налагодження дієвої системи викладання предмету «Захист Вітчизни», метою  якої є національно - патріотичне виховання молоді;удосконалення професійних компетентностей  та практичних умінь та навичок вчителів предмету «Захист Вітчизни» в ході залучення їх до проведення фрагментів уроку  предмета «Захист Вітчизни» в 11 класі Бердянського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів -ДНЗ» за розділом «Вогнева підготовка» з теми «Виконання третьої вправи стрільби з пневматичної гвинтівки. Удосконалення знань з будови автомата Калашнікова»; відпрацювання практичних умінь та навичок  вчителів предмету «Захист Вітчизни»  з розділів навчальної програми «Вогнева підготовка», «Основи цивільного захисту», « Тактична підготовка», «Військово-прикладна фізична підготовка».

     Учасників семінару привітали  Золотухіна Н.М. - директор Бердянського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів –ДНЗ» та її заступник з навчально-виховної роботи Сливченко О.В.

      В рамках теоретичного блоку семінару - практикуму директор НВК Золотухіна  Н.М. презентувала досвід роботи школи з військово-патріотичного виховання.Методист районного методичного кабінету Бєляєва А.І.  висвітлила питання «Про результати вивчення стану викладання предмета «Захист Вітчизни» та надання методичної допомоги навчальним закладам з питань допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання» та  визначила завдання  щодо усунення недоліків. Завершився теоретичний блок  виступом керівника районного методичного об'єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» Падалка В.Л.,вчителя предмета «Захист Вітчизни» Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який ознайомив присутніх з нормативними документами та навчально-методичним забезпеченням проведення уроку «Захист Вітчизни».

      В ході проведення практичного блоку семінару - практикуму  кожен вчитель-предмету «Захист Вітчизни» став активним учасником проведення уроку в 11 класі  з розділу навчальної програми «Вогнева підготовка» за темою «Виконання третьої стрільби з пневматичної гвинтівки. Удосконалення знань з будови АК -74». Вступну частину уроку ,

а саме виконання команд вихід із строю, підхід до начальника, повернення до строю, строї відділення: шикування, перешикування, розмикання,з микання строю проводили вчителі предмету «Захист Вітчизни» Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванов В.М. та Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лавроненко П.І .Основна частина уроку розпочалася виконанням  Державного ГімнуУкраїни як учнями, так і учасниками семінару-практикуму. Виховну бесіду з учнями на тему «Майбутнє України – за поколінням, що нині в школі опановує уроки життя», профорієнтацію на військові спеціальності провів вчитель Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лавроненко П.І. Органічними складовими проведення уроку стало проведення фрагменту уроку на тему «Ручні осколкові гранати та поводження з ними» вчителем Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, керівником районного методичного об'єднання Падалка В.Л., який презентував  цю тему на мультимедійній дошці. Кожен учень для практичного ознайомлення отримав  навчальну гранату ,мав змогу познайомитися з її будовою, принципами зборки та розбори, підготовки гранати до метання. Вчитель предмету «Захист Вітчизни» Бердянського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Сизько С.Ю. ознайомив учнів з особливостями прийомів стрільби із пневматичної гвинтівки. Учні  вдало виконували практичні вправи з розборки та зборки  навчального АК-74. Вчитель предмету «Захист Вітчизни» Руновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мартиненко І.В. провів фрагмент заняття з  розділу «Військово-прикладна фізична підготовка», на якому учні познайомилися з правилами рукопашного бою, відпрацьовували фізичні вправи на перекладині та брусах. Завершенням семінару-практикуму було виконання третьої вправи  стрільб учнів та вчителів предмету «Захист Вітчизни» з пневматичної гвинтівки в шкільному тирі, який, відповідно з вимогами, обладнав вчитель Бердянського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» Сизько С.Ю. за підтримки адміністрації Бердянського НВК «ЗНЗ-І-ІІІ ступенів -ДНЗ» та  голови Бердянської сільської ради Згонник В.В.

         В  результаті рефлексії «Продемонструй рівень», учні  мали хороший настрій, висловили задоволення уроком, продемонстрували результати засвоєння умінь та навичок, здобутих на уроці.

         На стадії підсумків роботи семінару-практикуму вчителі предмету «Захист Вітчизни»  мали можливість  частково подолати  полосу перешкод , робили самоаналіз уроку, обмінювалися досвідом та обговорювали питання  укріплення матеріально-технічної бази проведення уроків із «Захисту Вітчизни». Були визначені завдання та вироблені рекомендації щодо викладання предмету «Захист Вітчизни» та військово-патріотичного виховання в навчальних закладах району.

        Учасники семінару висловили щиру подяку організаторам заходу та адміністрації Бердянського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів –ДНЗ». Семінар пройшов у теплій, доброзичливій  атмосфері, яка сприяла утвердженню сили духу українського народу та віри в мирне щасливе майбутнє нашої держави.

Всі фото можна завантажити ...ТУТ...

Переглядів: 511 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar