Головна » 2019 » Травень » 7 » ПОКАЗОВИЙ ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ
13:20
ПОКАЗОВИЙ ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ

26 квітня 2019 року в Руновщинській ЗОШ І-ІІІ ступенів Зачепилівської районної ради було проведено показовий День цивільного захисту, об’єктового тренування та тренування з відпрацювання дій на випадок пожежі.
     В
цей день в школі було багато гостей: завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Зачепилівської районної держадміністрації Бєляєва А.І, директори закладів освіти району та їх заступники, заступник начальника 16 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Харківській області Попов П.В., провідний інспектор Зачепилівського РС ГУ ДСНС України в Харківській області, капітан служби цивільного захисту Панченко В.В., медична сестра Руновщинської амбулаторії сімейного лікаря Шовкопляс Л.М..
    Привітала  учасників заходу  директор  Руновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гусар Н.М. та поділилася з присутніми з системою роботи
закладу освіти об’єктового рівня в контексті вимог функціональної підсистеми.
    Відповідно до плану проведення заходу, відбулося
відкрите засідання керівного складу ЦЗ закладу, на якому відповідальні за різні напрямки діяльності ЦЗ повідомили про стан готовності закладу до практичних дій, під час ввідної «Пожежа».
       На загальношкільній лінійці лінійці виступила завідувач районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Зачепилівської районної державної адміністрації Бєляєва А.І., яка нагадала учням про важливість для збереження життя та здоров’я знань з цивільного захисту та уміння практично їх застосовувати, особливо в умовах сучасного світу. Директор закладу Гусар Н.М. привітала учнів з Днем ЦЗ, зі святом мужності та відваги, з можливістю продемонструвати ті знання, уміння та навички, які покажуть не лише глибину теоретичних знань цивільного захисту, а й рівень фізичної підготовки учнів, яка гарантує здатність чинити опір в будь-якій надзвичайній ситуації.

        Учасники семінару  відвідали відкриті виховні години, години спілкування, заходи за тематикою Цивільного захисту.
      Три довгих дзвінки тривоги, які пролунали в закладі освіти,  означали, що в закладі сталася «пожежа». Всіх учнів, гостей, працівників організовано евакуювали з приміщення відповідно до визначених маршрутів евакуації.
      Практична частина Дня Цивільного Захисту  відбувалася за такими напрямками:
  - гасіння пожежі
на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння з учнями 5-7 класів;
-
надання домедичної допомоги потерпілим з учнями 8 класу;
-
військово-спортивна естафета серед учнів 9-11 класів.
     Працівники ДСНС району заступник
начальника 16 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Харківській області Попов П.В., провідний інспектор  Зачепилівського РС ГУ ДСНС України в Харківській області, капітан служби цивільного захисту Панченко В.В. надали допомогу у проведенні Дня ЦЗ та  провели майстер-клас із застосування вогнегасника при гасінні пожежі.
       Медична
сестра Руновщинської амбулаторії сімейного лікаря Шовкопляс Л.М.  надала професійну допомогу у проведенні тренінгу з надання домедичної допомоги потерпілим.
    
На заключній лінійці були підведені підсумки Дня ЦЗ, переможці змагань нагороджені грамотами.
    Кожен з нас має право на захист свого здоров’я та життя, і в першу чергу діти. Чим раніше ми вивчимо основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати.

   

Переглядів: 271 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar