Головна » 2019 » Січень » 10 » НОВІ ПРОФЕСІЙНІ ОРІЄНТИРИ В РОБОТІ УЧИТЕЛЯ В УМОВАХ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ НУШ
17:02
НОВІ ПРОФЕСІЙНІ ОРІЄНТИРИ В РОБОТІ УЧИТЕЛЯ В УМОВАХ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ НУШ

НОВІ ПРОФЕСІЙНІ ОРІЄНТИРИ В РОБОТІ УЧИТЕЛЯ В УМОВАХ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ НУШ обговорювали вчителі-предметники закладів загальної середньої освіти на засіданнях районних методичних обєднань, які пройшли 10 січня 2019 року.

     Мова йшла про реалізацію Концепції «Нова українська школа» в закладах освіти району та про головне завдання на даному етапі – поглиблення професійних та методичних знань педагогічних працівників.

    Вчителі предметів природничого циклу та філологи «зустрілися» в мегаполісі освітніх технологій, де обговорили їх практичне впровадження. Детально розглянули використання технології критичного мислення на уроках, інтелект-карт, методу Storuteling,  форми візуалізації навчального матеріалу та ін.

     Вчителі предметів художньо-естетичного циклу, фізичної культури та трудового навчання розглянули компетентнісний підхід на уроках в умовах впровадження Концепції НУШ, використання технології творчої діяльності, а також обговорили за круглим столом зміни в навчальних програмах.

     Учасники секцій математиків та фізиків, інформатиків вправлялися у застосуванні можливостей інтернет-ресурсів для розвитку пізнавальної активності учнів під час уроку та використанні можливостей хмарних технологій.

    Учителі початкових класів під час проведення засідання методичного об’єднання обговорили важливі питання застосування Державного стандарту, а також учителі 1 класів поділилися досвідом щодо впровадження в навчально-виховний процес навичок «Щоденні 5», особливості проведення ранкових зустрічей, виготовлення лепбуку. Учителі звернули увагу на необхідність виховання потреби в читанні у молодших школярів та використання методу проектів на уроках літературного читання.

    Вихователі дошкільних навчальних закладів розглянули серед інших питань, питання педагогічного супроводу батьків при підготовці дитини до школи.

    Кожна секція анонсувала нові інтернет-сайти що допоможуть в цікавій формі вивчати той чи інший предмет, як на уроках, так і вдома самостійно.

     Пожвавлення в роботу секцій внесли окремі вчителі, які провели майстер-класи по створенню інтелект-карт на уроках англійської мови, по впровадженню сучасних інтерактивних методів навчання на уроках хімії, по використанню колективної творчої діяльності на уроках художньо-естетичного циклу та ін.

   Долучилися до організації проведення та взяли активну участь у засіданнях методисти районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гергель Т.В., Ляшенко В.І.

 

Переглядів: 372 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar