Головна » 2017 » Травень » 5 » Навчально-польові збори — це є своєрідний екзамен на вправність та мужність для старшокласника...
13:55
Навчально-польові збори — це є своєрідний екзамен на вправність та мужність для старшокласника...

     

Відповідно до навчальної програми  предмета «Захист Вітчизни» з 26.04.2017 по 28.04.2017 року в загальноосвітніх навчальних закладах  Зачепилівського району проходили  триденні навчально-польові збори.

       Основною метою зборів було закріплення набутих знань, отриманих під час вивчення предмету «Захист Вітчизни», на якому учнівську молодь готують до військової служби.

       У зборах взяли участь 97 учнів 11-х  класів. Учні мали змогу відчути   себе справжніми захисниками Вітчизни.

       26 та 27 квітня  навчально-польові збори проводились на базі  навчальних закладів відповідно до плану проведення триденних навчально-польових зборів з предмету «Захист Вітчизни» в 2016/2017 навчальному році.

 

Для дівчат Зачепилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів,які вивчають предмет «Основи медичних знань»  проводились навчально-польові збори  на базі Зачепилівського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги , де вони  на практиці  закріплювали теоретичні знання з надання медичної допомоги у разі виникнення надзвичайної ситуації. Набутий практичний досвід допоможе у майбутньому зорієнтуватися у будь-якій непередбачуваній ситуації, а може, й врятує чиєсь життя.

     

 Дівчата інших навчальних закладів вивчали предмет «Захист Вітчизни»   і навчально-польові збори проходили разом з хлопцями. Учні під керівництвом учителів  предмету «Захисту Вітчизни» відпрацьовували практичні дії солдата в бою, дії в обороні і в наступі у складі бойової групи, пересування на полі бою різними способами; спостереження за полем бою, виявляння цілей, визначення їх положення на місцевості.

      При здійсненні організаційної допомоги методиста КВНЗ «ХАНО»  Армейського Олега Станіславовича в третій день 28.04.2017 року всі 97 учнів загальноосвітніх  навчальних закладів на чолі з вчителями предмету «Захист Вітчизни» приймали участь в практичних заняттях  з  прикладної фізичної та вогневої підготовки в Державній гімназії - інтернаті з посиленою фізичною та військовою підготовкою (кадетський корпус) м. Харкова, які проводилися під керівництвом полковника Магіліна Олексія Владиславовича, заступника начальника гімназії - інтернату з методичної роботи.

     Для учнів була проведена оглядова екскурсія, в ході якої учні були ознайомлені з умовами навчання та проживання кадетів в казармах.

    

Під керівництвом викладачів кадетського корпусу  учні вивчали матеріальну частину стрілецької зброї АК-74, ПМ Макарова, ручного кулемета Калашникова та різновидностей ручних протитанкових гранатометів, мали можливість ознайомитись з технічними характеристиками цієї зброї, здійснювали її розбирання та складання.

 Важливим етапом практичних занять було подолання смуги перешкод. Використовуючи чотири полоси єдиної смуги перешкод по елементах ( дільниця для швидкого бігу, рів, лабіринт, паркан, зруйнований міст, зруйнована драбина, траншея), школярі під керівництвом інструкторів – кадетів виконували вправи спочатку поетапно, а потім в цілому самостійно проходили полосу перешкод.

  

  Підсумком проведення практичних занять було демонстрування кадетами  прийомів стройової підготовки : стройове положення, виконання військового вітання, повороти на місці, стройовий крок, повороти під час руху, підхід до начальника та відхід від нього, повернення до строю,вихід зі строю.

      

На згадку та з метою профорієнтації учням була надана рекламна продукція Державної гімназії - інтернату з посиленою фізичною та військовою підготовкою (кадетський корпус).

Переглянути фотозвіт (Тут...)

 

Переглядів: 637 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar