Головна » 2018 » Лютий » 20 » Навчаємо по новому.
14:41
Навчаємо по новому.
 

  14.02.2018 року, на базі Чернещинського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» проведено практичний семінар для вчителів біології «Формування ключових компетентностей на уроках біології через використання сучасних інноваційних технологій», метою якого було створення умов для підвищення професійної компетентності вчителів в підготовці учнів до ЗНО, мотивації їх до самостійної діяльності.

         Методистом районного  методичного кабінету Л.В. Коломієць було розкрито питання  особливості організації проведення окремих уроків та індивідуальної роботи з біології з різними віковими групами учнів, окреслено переваги участі учнів в інтерактивних конкурсах природничого напрямку, проаналізовано результативність олімпіад з біології, хімії, екології на  районному рівні.

         Досвідом  роботи поділилася з присутніми Лис О. А., вчитель біології та хімії  зазначеного навчального закладу. Вона зупинилася на ключових компетентностях  - основних індикаторах в освітньому процесі, які визначають готовність учнів до якісного проходження зовнішнього незалежного оцінювання;  інноваційних педагогічних технологіях, що якісно покращують засвоєння змісту. Ольга Анатоліївна звернула увагу на  основні завдання Нової Української школи, в яких зазначено, що «… нова школа потребує нового вчителя, який може стати агентом змін», тож поєднуючи  в собі такі якості , як мобільні знання, критичне мислення, дієві методи, можна стати висококомпетентнісним спеціалістом.  В підтвердження своєї думки, Ольга Анатоліївна провела майстер – клас за темою «Розвиток критичного мислення на уроках біології», продемонструвала переваги сучасного уроку з використанням технології критичного мислення.

         Учасники семінару розв’язували анаграми біологічної тематики; використовували дієві методи актуалізації знань: «Припущення на основі запропонованих слів», «Асоціювання, асоціативний кущ (гронування)», «Кластер», «Мозкова атака», «Fishbone (Рибна кістка)» (встановлення причинно-наслідкових зв’язків), «INSERT / ІНСЕРТ   (осмислення), «Складання тестів – виконання тестів», «Сенкан (п’ятирядки)», «Діаграма Вена», «Якщо …, то…».

         Епіграфом заходу став вислів «Сім чудес світу: бачити, чути, відчувати, говорити, думати, радіти, любити», бо саме такі якості, як для вчителя, так і для учнів,  дають змогу успішно виконувати будь – які  життєві та соціальні ролі, бути творцем свого життя, активно інтегруватися в  українське та європейське суспільство. 

Переглядів: 426 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar