Головна » 2020 » Січень » 17 » Канікули в Польщі
19:32
Канікули в Польщі

    

Під час зимових канікул в період із 03 по 11 січня  року  за ініціативи та підтримки громадської організації «Соціальний центр» «Особистість» відбулась подорож до чудового гірськолижного курорту м. Закопане (Польща) по програмі навчально – відпочинкового проекту «Українські звичаї та традиції». Програма передбачає вивчення колядок та щедрівок, святкування Різдва та цикл новорічних свят.  У цій чудовій подорожі взяли участь учні закладів загальної середньої освіти Зачепилівського району та ОТГ.

   В період подорожі діти мали можливість пройти початковий курс катання на лижах з одними із кращих інструкторів з  гірськолижного спорту Романом  і Оксаною Підлужними та Володимиром і Даною Андрущенками,  які супроводжували нас протягом усієї подорожі. У перший же день майже всі діти стали на лижі і самостійно здійснювали спуск лижною трасою. Хочеться зазначити, що усі діти катались без лижних палок. До речі, по закінченню подорожі, кожна дитина отримала Сертифікат про проходження початкового курсу навчання «Гірськолижна підготовка» в обсязі 20 годин.   

    Кожен вечір був насичений різноманітними майстер - класами: діти власноруч виготовляли новорічні свічки, розмальовували чашки, виготовляли карнавальні маски та розписували імбирне печиво.

Звісно, кожен вечір закінчувався вечіркою. Кожного дня змінювався її напрямок. Це була  і піжамна вечірка, де кожна дитина була одягнена у кігурумі. Кого там тільки не було… Там були і тигри, і Пікачу, і Бетмени і багато інших героїв.    На чорно- білій вечірці кожен із учасників був одягнений  у чорний та білий одяг. На карнавальній вечірці всі були одягнені у яскраве вбрання, і звісно ж, у масках, які власноруч виготовили.  

    Дуже цікавою була екскурсія по вулиці Круповка м. Закопане. Тут ми взяли участь  у флешмобі колядок в Костелі Святої родини - найстаріший мурований римо-католицький храм  у Закопаному. Полякам дуже сподобалось, як ми співаємо. Ми навіть зустріли святвечір у Польщі. Усі одягли вишиванки і заколядували господині готелю пані Марії. Їй дуже сподобалось, але, н ажаль, вона не розуміла нашої української. В свою чергу, пані Марія приготувала святкову вечерю, де ми скуштували їх національну кухню. Після святкової вечері нам пощастило прокататись на  конях. Під бандуру ми співали українських пісень. В лісі біля багаття грали в ігри, смажили на вогні ковбаски.

    Протягом подорожі ми побували у трьох термальних басейнах: Aqua Park Zakopane, Terma Bania Białka Tatrzańska та Termy Szaflary. Чого там тільки не було: і водяні гірки, і водяні масажі, дихали морським повітрям, грали у водне поло на свіжому повітрі у теплому басейні.

   Закінчувалась наша подорож  екскурсією по неймовірному місту Краків. Де ми там тільки не були... Прогулялись чудовими вуличками Кракова, відвідали саму середину Кракова - це така точка, яка знаходиться якраз у центрі міста. Безліч вражень залишив Колегіум Маюс - найстаріший будинок Краківської академії, який знаходиться на перехресті вулиць святої Анни та Ягеллонсько. Пройшлись  по колу сходинками, якими ходить ректор. А найцікавішою видалась екскурсія до Вавельського замку - неповторного   комплексу на однойменному пагорбі міста Кракова, стародавньої столиці Польщі. Розташований він на лівому березі річки Вісла, в районі Червенського бульвару. Він надзвичайне значення для історичної свідомості й самоідентифікації польського народу. Ми дізнались історію про страшного Дракона, який крав овець та молодих дівчат, про юнака, який врятував Краків від страшного чудовиська. Пройшлись самим замком і, вкотре, заспівали наші українські щедрівки, дякуючи гостинним польським господарям за теплий і щедрий прийом.

Переглядів: 253 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar