Головна » 2019 » Червень » 3 » « Джура – поліцейський»
08:57
« Джура – поліцейський»

               

31 травня та 01 червня 2019 року на базі Руновщинської  ЗОШ І-ІІІ ступеннів  відбулася  районна  дитячо – юнацька військово – патріотична гра «Джура - поліцейський». Участь у грі взяли  чотири рої  :  «Лицарі»  (Новомажарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів),  «Січовики» (Зіньківщинська ЗОШ І-ІІІ ступенів),  «Молода Січ»  (Руновщинська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та «Отамани» (Чернещинський НВК).

  Розпочалась гра     із  «знайомства», що  проходило  у досить  цікавій формі, а кожен із дітей, говорячи своє ім’я,  придумував собі позивний. Наприклад, Саша – «Супермен», Юля – «Юла» …… так було краще і цікавіше запам’ятати один одного.

Після знайомства була гра на запам’ятовування, де діти розділившись на дві команди, угадували  по черзі хто перед ними стоїть. Якщо вони не вгадували то переходили до іншої команди, а якщо угадували то забирали до себе в команду. Це було досить цікаво, діти після цих двох ігор були уже справжніми товаришами.

Оскільки гра присвячувалась поліцейським, усім роям було завдання приготувати презентацію «На варті закону!» – про своїх земляків, які працювали в органах внутрішніх справ.      Так, наприклад, рій «Отамани» занотували спогади, батьків, односельців, друзів про свого земляка капітана міліції Перерву Є.П. , який  працював у 80-х та на початку 90-х років дільничним інспектором у с. Чернещина.

        На презентацію завітали колишній працівник міліції, ветеран МВС, голова спілки ветеранів міліції Литвинов П.І., начальник Зачепилівського ВП Красноградського відділу ГУНП в Харківській області, майор поліції  Дудка В.П.,   начальник сектора реагування патрульної поліції, капітан поліції Чекіна Т.О., старший дільничний офіцер поліції, майор поліції Шевченко О.Г. Гості були у захваті від роботи, що проробили діти. В свою чергу Павло Іванович  Литвинов презентував книгу про роботу Зачепилівского ВП, розповів багато   історій  поліцейських буднів.  Діти   слухали його розповідь затамувавши подих…. А потім задавали багато питань, наприклад: «Чому ви пішли працювати у поліцію?», або «Чи багато потрібно знати законів, щоб працювати у поліції?..

А після презентації, діти разом із гостями, на  вечірній ВАТРІ біля багаття грали в рухливі ігри, співали пісень, пили запашний чай із солодощами… Діти були в захваті від того, що разом з ними все робили і  дорослі.  Кожному хотілося схопити за руку поліцейського, щоб він став до них у пару, або у п’ятірку, трійку і т.д.

Перший день, звісно ж, закінчився дискотекою.

Другий день розпочався ранковою «руханкою». Після сніданку табір вирушив у похід до лісу. Руновщани, на правах господарів, провели екскурсію  по селу. Під час таборування, рої грали в рухливі ігри, розгадували загадки, шукали «скарб» та варили смачний куліш.

Медичний супровід, протягом таборування, здійснювали працівники екстреної медичної допомоги. Фельдшер медицини з невідкладних станів Погорілий М.О., провів майстер-клас   для дітей  щодо надання першої домедичної допомоги в різних екстремальних ситуаціях.

Протягом усього заходу  здійснювали безпеку громадського порядку начальник сектору провенції, капітан поліції Лисенко Є.О. та поліцейський сектору реагування патрульної поліції, сержант поліції Пашков А.С.

Закінчився захід урочистою лінійкою, де за активну участь в грі «Джура – поліцейський» рої отримали  подарунки – спортивний інвентар.

 Втомлені але задоволені, з масою позитивних емоцій і бажанням зустрітися знову, учасники  повернулися додому. Захід видався на славу.

Переглядів: 292 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar