Головна » 2018 » Червень » 8 » Цікаво і змістовно проходять дні у таборах відпочинку з денним перебуванням в загальноосвітніх закладах Зачепилівського району.
09:08
Цікаво і змістовно проходять дні у таборах відпочинку з денним перебуванням в загальноосвітніх закладах Зачепилівського району.

    

Під час оздоровлення влітку 2018 року  вихованці таборів відпочинку з денним перебуванням багато подорожують як по рідному краю так і по Україні. Дітвора  повертаютєся до таборів з цілим калейдоскопом вражень про те, що їм вдалося побачити і почути.

     Досить насиченими і цікавими проходять екскурсії   до Зачепилівського відділення поліції. Дільничні офіцери ознайомлюють з  амуніцією та екіпіровкою поліцейського,  демонструють поліцейський набір: автомат, рацію, бронежилет, наручники та ішне. Крім того, діти на власні очі можуть побачити місце, де перебувають затримані поліцією порушники порядку.      

   Особливий інтерес викликає спеціально обладнаний поліцейський автомобіль - діти мають змогу посидіти всередині, натиснути на клаксон і відчути себе справжніми поліцейськими.

    Не закриваються двері і в краєзнавчому музею, що діє при Зачепилівській центральній районній бібліотеці. Наталія Іванівна Халаїм знайомить вихованців таборів відпочинку з денним перебування  із цікавими експонатами часів виникнення поселення нашого краю та розповідає про   історичні події , які відбувалися на Зачепилівщині.

      Для дітей, які бажають удосконалити свої знання з іноземних мов при таборах відпочинку  з денним перебування працюють літні мовні табори.

     Так, нещодавно вихованці літнього мовного табору  Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з керівником відвідали пожежну частину № 49 м. Перещепине Новомосковського району Дніпропетровської області.

Дітям провели чудову екскурсію, показали автопарк, розповіли і показали про обладнання, яким користуються під час надзвичайних ситуацій. Діти з задоволенням приміряли костюми пожежних, одягали все обладнання (каски, чоботи, перчатки, балони з киснем).

А потім хлопці, які були в ролі пожежних мали можливість (як рольова гра) загасити уявну пожежу. Це було захопливо, бо можливо хтось задумався про це, як про майбутню нелегку, але потрібну професію.

      Вихованці табору відпочинку «Ромашка» Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ст. днями побували на екскурсії у Львові. Вони відвідали багато визначних місць: музей "Арсенал", музей-аптеку, Будинок Бендінеллі, пройшлись вулицями міста. Відвідали Собор св. Юра де  побачили копію Грамоти Берестейської унії, оригінал Туринської плащаниці та місце поховання митрополита А.Шептицького, католицький храм Ольги та Єлизавети. Побували і в студентському парку, що біля університету. За ці кілька днів учні побачили й почули багато цікавого. Змогли доторкнутися і до історії, і географії, мистецтва  та зробили безліч фото на згадку.

Переглядів: 392 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar