Головна » 2018 » Грудень » 12 » 12 грудня 2018 року проведено тренінг «Права людини: історія і сьогодення»
17:46
12 грудня 2018 року проведено тренінг «Права людини: історія і сьогодення»

     12 грудня 2018 року в Руновщинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведено тренінг «Права людини: історія і сьогодення», в якому взяли участь учителі правознавства, класні керівники, директори та заступники закладів загальної середньої освіти району. Захід проведено вчителем правознавства Кизимою К.І. під керівництвом адміністрації Руновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гусар Н.М. і Корінець Т.Ф. в рамках тижня Права. Його мета – поглибити знання про права людини, формувати усвідомлення власної відповідальності за участь у житті суспільства, а також надати методичну допомогу педагогічним працівникам з питання формування розуміння в учнівської молоді основ теорії і практичних навичок діяльності у сфері захисту прав людини, організації навчально-виховного процесу та управління закладом освіти на принципах прав людини і демократії.

   Учасники тренінгу активно працювали впродовж двох годин: взяли участь у Міні-квесті «У країні Прав дитини», працювали у вправах «Снігопад побажань», «Повітряна кулька», «Зроби крок», стали слухачами міні-лекції «Права людини: історія і сучасність», глядачами відеоролика «Коротка історія прав людини». Досить цікавим було обговорення учасниками питання «Чи є сучасна українська школа територією прав людини?». Учасникам тренінгу було вручено буклети про права дитини.

     При підведенні підсумків заходу учасниками було проголошено ряд важливих питань серед яких: створення у закладі освіти психологічно безпечного середовища для дітей, використання доцільних форм, методів щодо правовиховної роботи з учнями, практична користь проведення подібних тренінгів, як серед учнів, так і серед учителів та батьків.     Організатори тренінгу впевнені що проведений захід стане поштовхом для нових творчих ідей у спілкуванні з учнями, батьками.

     В роботі тренінгу взяла участь методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Зачепилівської районної державної адміністрації Гергель Т.В.

Переглядів: 392 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar