Головна » 2019 » Квітень » 9 » Всеукраїнська конференція -Верета О.І.
16:03
Всеукраїнська конференція -Верета О.І.

       

08 квітня 2019 року у Харківському національному університеті імені                   В.Н. Каразіна відбулася Всеукраїнська конференція «Проблеми викладання геометрії у закладах освіти: теорія, методика, практика» для вчителів шкіл, викладачів та науковців закладів вищої освіти, яка присвячена 100-річчю від дня народження видатного математика Олексія Погорєлова.

         Учасників конференції привітав декан факультету математики і інформатики, професор Григорій Жолткевич, зазначивши, що в межах цього заходу, Олексій Погорєлов розглядатиметься не як науковець, а саме як педагог.

З доповіддю «Олексій Васильович Погорєлов — видатний математик ХХ століття» виступив головний науковий співробітник відділу диференціальних рівнянь і геометрії Фізико-технічного інституту низьких температур імені Б. І. Вєркіна Національної академії наук України Олександр Борисенко, який схарактеризував науковий шлях становлення Олексія Васильовича, його перші кроки в геометрії, розповів про його підручники для школярів та вищої школи.

          Конференція продовжилася  роботою за секціями, присвяченими математичній освіті в Україні й світі, міждисциплінарним підходам на заняттях з математики, методам вирішення геометричних задач у школі, оптимальному вимірюванню елементів деяких геометричних фігур, компетентнісним тестам з математики в освітніх вимірюваннях тощо. Учасником конференції  від закладів загальної середньої освіти Зачепилівського району була вчитель математики Чернещинського НВК Верета Олександра Іванівна, керівник  районного методичного об'єднання вчителів математики.

Переглядів: 295 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar