Головна » 2019 » Квітень » 10 » Всеукраїнська дитячо-юнацька військово – патріотична гра «Сокіл» («Джура»)
16:34
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово – патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

   

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Світлана Пашкова взяла участь у  п’ятиденному  обласному семінарі - тренінгу для підготовки виховників, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив на базі Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва у селищі Докучаєвське Харківської селищної ради.

     До проведення семінару були залучені тренери «Школи виховників джур» Янов Віталій – голова обласного громадського штабу з військово – патріотичної гри «Джура», керівник комітету з національно – патріотичного виховання молоді, голова ради адатапційного центру, помічник – консультант народного депутата України в Верховній раді, Тиндик Сергій Миколайович – вчитель фізичної культури Нововодолазького ліцею №3, Віталій Андрійович Мороз – український бандурист – вокаліст, громадський діяч та голова правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта», а також представники Дніпропетровщини Савенко Григорій Володимирович - заступник начальника штабу Дніпропетровської обласної громадської організації «Січеславське козацтво запорозьке» та Баша Марина Григорівна – головний спеціаліст Департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, координатор гри «Джура» серед професійно – технічних училищ.
       Протягом семінару- тренінгу учасники отримали необхідні знання щодо мети та завдань вишколу в контексті Стратегії національно – патріотичного виховання, відозміни в Положенні про гру «Джура», правила та умови проведення змагань і конкурсів. Побували на Майстер –
класі з українського гопака, звитяжного змагання лава на лаву, впоряду. На заняттях з представниками Національного корпусу присутні брали участь у Майстер – класі з рукопашного бою, вчилися розбирати та збирати автомат Калашникова, влучно стріляти, надавати домедичну допомогу постраждалому у разі артеріальної кровотечі.
     Протягом навчання присутні мали нагоду зустрітися з учасниками АТО та переглянути фільми «Жінки в АТО», «Герої не вмирають», висловити думки щодо призначення жінки у світі.
    Учасники семінару  вивчали нові пісні, вчилися грати в ігри, які сприяють згуртуванню рою чи куреню, «ламанню бар’єрів» у спілкуванні, проявляли вигадку та кмітливість при виборі назви рою, гасла, оформленні стіннівок тощо.
    
Кожен день перебування на семінарі був насиченим, змістовним та цікавим.

Переглядів: 226 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar