Головна » 2017 » Травень » 12 » Виховуємо дітей разом
14:04
Виховуємо дітей разом

    06 травня у приміщенні районного Будинку культури відбувся семінар за темою « Здоров’язберігаючі технології у закладах освіти». Організаторами виступили співзасновники ХП НВК «НОВАТОР» А.Камінська та Д.Шевченко за участі ініціативної групи «РЕВЕРС». В семінарі взяли участь кандидат педагогічних наук, доцент, автор книг по вихованню, експерт з дитячо-батьківських відносин С.Білецька, професійний консультант з харчування А.Кузьміна, викладач фізичної культури ХП НВК «НОВАТОР» Т.Шахова, педагогічні працівники району, батьки, зацікавлені особи.

     Світлана Білецька розкрила секрети дитячого виховання. Давала корисні поради щодо навчання дітей висловлювати свої емоції. Цікавою була її позиція щодо основ філософії виховання, яка ґрунтується на твердженні: «Дитина це індивідуальність і саме вона стоїть в центрі виховання». Своїм виступом вона пропагувала ідею мудрого батьківства. Приводила безліч прикладів зі своєї практики. С.Білецька близько 20 років  успішно викладає у Харківському національному педагогічному університеті ім.Г.С.Сковороди. ЇЇ доповіді по питанню виховання дітей на міжнародних конференціях в Оксфорді (2009), Токіо (2005), Копенгагені (2002), а також інших містах світу мали неабиякий успіх. Слухачі зачепилівської аудиторії уважно вдивлялися в очі цієї мудрої, не по рокам, жінки, прислухалися до її порад. Їм треба ще звикнути до того що і вони знають теорію, але ще не досить добре вміють примінити її на практиці, втілити в життя мудрі слова лектора.

     Дискусію продовжила А.Кузьміна, яка розповіла присутнім про  проблеми сучасного харчування дітей та їх батьків. Розкрила основні фактори, які впливають на здоров’я.  Наголосила на здоровому, збалансованому харчуванні. Підкреслила важливість здорового харчування дитини для забезпечення повноцінного розвитку дитячого організму. Підвела підсумки, що корисне і здорове харчування захищає організм від хвороб, зміцнює імунну систему дитини.

     Спікером Тетяною Шаховою проведено майстер-клас для учасників семінару, в ході якого учасники заходу мали змогу повправлятися у виконанні різних оздоровчих вправ, які можна використати у навчально-виховному процесі, з метою зняття втоми та розумового навантаження.

     По закінченню семінару зацікавлені педагоги спілкувалися зі спікерами семінару по впровадженню елементів методики дитячого виховання С.Білецької та по іншим цікавим технологіям, які були розкриті в ході семінару.

Переглядів: 438 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar