Головна » 2018 » Січень » 21 » Відбувся семінар для вчителів історії
09:57
Відбувся семінар для вчителів історії

     19 січня на базі Зачепилівської загальноосвітньої школи відбувся методичний семінар для вчителів історії закладів загальної середньої освіти району за темою «Шляхи підвищення ефективності підготовки випускників закладів загальної середньої освіти до зовнішнього незалежного оцінювання».

     Учитель вищої категорії, керівник районного методичного обєднання вчителів історії Владимирець О.М. вдало провела семінар, звернувши увагу присутніх на важливості піднятої проблеми. На початку семінару було розглянуто  підсумки результатів ЗНО-2017, загальну характеристику сертифікаційної роботи з історії України ЗНО – 2018, зроблено акцент на формах тестових завдань, надано рекомендації вчителям, випускникам щодо якісної підготовки учнів до ЗНО. Окремо було розглянуто поради батькам при підготовці випускників до ЗНО. Владимирець О.М. акцентувала увагу присутніх на методичних рекомендаціях учителям щодо використання тестових технологій у процесі вивчення історії та правознавства в ЗЗСО.

      Під час проведення семінару присутні відвідали урок історії у 11 класі (вчитель Владимирець О.М.) за темою «Зміни в соціальній та національній структурі населення в 60-80 роки» де практично побачили як вчитель використовує тестові технології наближені до тестових завдань ЗНО: тестові завдання для перевірки домашнього завдання та узагальнення вивченого. Вдало під час уроку було здійснення повторення візуальних джерел, використовуючи метод асоціативного запамятовування. Під час роботи з учнями вчитель постійно активізувала учнів до аналізу тих чи інших подій, не спонукаючи їх до простого запамятовування.

    Аналізуючи урок, директор школи Коржевич С.Є., високо оцінила роботу вчителя та побажала присутнім відповідного професіоналізму, а також мати  в роботі вогник творчості притаманний Владимирець О.М.

    До аналізу уроку долучилися Устименко І.С., Бондарь О.О. Досвідом роботи з даної проблеми поділилися Бублик О.О., Четвертак С.М., Завада М.К.

     Підбиваючи підсумки роботи семінару, методист районного методичного кабінету відділу освіти Гергель Т.В. та керівник РМО вчителів історії Владимирець О.М., накреслили заходи щодо підвищення рівня викладання історії в ЗЗСО та намітили подальші кроки співпраці.

Переглядів: 454 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar