Головна » 2018 » Серпень » 31 » ВІДБУЛАСЯ РАЙОННА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОСВІТУ»
14:46
ВІДБУЛАСЯ РАЙОННА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОСВІТУ»

 

ВІДБУЛАСЯ РАЙОННА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОСВІТУ» В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ ТА ЇЇ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ВИБОРУ

 

      30.08.2018 відбулася районна серпнева конференція «Шляхи реалізації Закону України «Про освіту» в контексті забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору».
     На пленарному засіданні, яке розпочало свою роботу  в Зачепилівському районному будинку культури, були присутні заступник голови Зачепилівської районної державної адміністрації Л.М. Ружинська,перший заступник голови селищної ради О.В.Подколзіна, помічник-консультант народного депутата  України Анатолія Гіршфельда В.Г.Черненко, начальник відділу освіти молоді та спорту Зачепилівської районної державної адміністрації Петренко О.О., начальник відділу освіти, молоді та спорту Зачепилівської селищної ради Зеленський О.О.

 

     Перед освітянами Зачепилівщини виступила заступник голови Зачепилівської районної адміністрації Л.М.Ружинська, яка  привітала  їх з початком нового навчального року та наголосила, що цього навчального року День знань особливий, як особливий і весь 2018/2019 навчальний рік.

Україна більше чверті століття чекала нову освітню реформу. На сьогоднішній день вона є. Сьогодні ми разом з вами на цій конференції для того, щоб підкреслити важливість початку втілення в життя цієї реформи -  програми «Нова українська школа». Нова українська школа – це школа компетентностей ХХІ століття, це педагогіка партнерства, готовність до інновацій, нові стандарти й результати навчання.

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятися висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Школа мусить бути місцем, куди не мають приходити лише за знаннями, там мають навчити, як ними користуватися, як їх шукати, як критично переосмислювати, як відрізнити добро від зла.

Основний чинник перебудови освіти – це усвідомлення значущості освіти, а відтак забезпечення належного рівня освіти на селі.

Виконуючи політику держави, Уряду в галузі освіти щодо реалізації стратегічних напрямків розвитку системи освіти, в Зачепилівському  районі на реалізацію цих завдань галузі «Освіта»  спрямовано значно більше коштів, ніж у попередні роки.

         Обсяг бюджетних призначень у галузі «Освіта» у 2018 році складає – 56 млн.748 тис.287 грн.  Аналіз фінансування закладів освіти району за останні роки показує, що виконавча влада вживає відповідні заходи щодо збільшення видатків на освіту. Але, на жаль, коштів не вистачає, і тому залучаються кошти інших джерел (допомога сільських, селищної ради, благодійна допомога та інші джерела фінансування) .

         Із метою створення комфортних умов для навчання та виховання підростаючого покоління Зачепилівщини щороку модернізується, поповнюється матеріально-технічна база навчальних закладів району. За рахунок різних джерел фінансування у 2018 році станом на 01.08.2018 року на проведення капітального ремонту Орчицької ЗОШ І-ІІ ступенів, дитячого садочку «Ромашка» та Будинку дитячої та юнацької творчості    залучено           9 млн. 332 тис.000  грн..,

З місцевого бюджету для функціонування та початку роботи Нової Української школи, а саме придбання парт, килимків, комп’ютерної техніки, шаф та фліпчартів було виділено 412 тис. грн. І це лише початок на порозі реформ освіти Зачепилівщини!

       З вітальним словом до освітян звернулася  перший заступник голови Зачепилівської селищної ради  Подколзіна О.О., яка привітала педагогів з початком нового навчального року, зазначила, що ми всі переживаємо історичний момент змін у свідомості всього суспільства, а розпочинаються ці зміни – з наших учнів, з нового покоління. Подякувала вчителям за наполегливу роботу, побажала педагогам творчої наснаги, нових здобутків і перемог.

 

В підсумку роботи пленарного засідання  районної серпневої конференції , начальник відділу освіти, молоді та спорту  Зачепилівської селищної ради Зеленський О.О. наголосив на важливість втілення в життя положень Закону України «Про освіту», здійснення заходів щодо відкриття «коридору можливостей дітям, які навчатимуться в «Новій українській школі».

    

 

У фойе Будинку культури було представлено  для учасників конференції зразок обладнання кімнати для навчання учнів 1-х класів  Нової Української Школи та демонструвалися слайди  НУШ.

 

 

                                                                                             

 

 

 

 

 Продовженням  районної серпневої  конференції була робота педагогічних працівників по локаціях в приміщенні Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де  керівники  закладів загальної середньої освіти розглядали питання системи внутрішнього забезпечення якості освіти (внутрішній моніторинг):сучасний погляд; вчителі англійської мови - робота літніх мовних груп, як один із ефективних шляхів підвищення рівня володіння англійською мовою учнями закладів загальної середньої освіти; завідуючі закладів  дошкільної освіти - сучасний погляд на довкілля або як зробити життя дитини в садочку веселим,захоплюючим і цікавим; вчителі початкових класів – «Упроваджуємо  Державний стандарт початкової освіти разом: розвиваємо компетентну,самостійну,творчу,допитливу дитину».

 

      Локація  педагогічний консиліум «Формування ключових і предметних компетентностей учнів в умовах НУШ- новий підхід до звичайних форм роботи педагогів» об'єднала вчителів - предметників, класних керівників, на якій предметно розглянуто питання «Формування ключових компетентностей в умовах НУШ – новий підхід до звичайних форм роботи педагогів»,зроблено чіткий аналіз результативності учнів, виходячи із результатів ДПА, ЗНО, результатів  ІІ та ІІ етапів Всеукраїнських  учнівських олімпіад з навчальних предметів  та спрямовано вчителів на вагому, результативну роботу з обдарованими дітьми. Відбулася предметна розмова щодо питання психологічного пресингу (булінг, мобінг, харасмент) як виклику сучасності , як розпізнати та попередити.

  

 

   

 

 Районна серпнева конференція педагогічних працівників району надала рекомендації та  накреслила шляхи переходу початкової та основної школи на новий зміст і структуру навчання відповідно до вимог Нової української школи.

Переглядів: 464 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar