Головна » 2019 » Квітень » 16 » Вчителі початкових класів обговорили питання навчання грамоти у 1 класі
16:22
Вчителі початкових класів обговорили питання навчання грамоти у 1 класі

     Наприкінці березня вчителі 1 та 4 класів закладів загальної середньої освіти району зустрілися аби обговорити питання навчання грамоти у 1 класі на засадах концепції Нової української школи, обмінятися досвідом роботи з даного питання та презентувати його колегам.

     Засідання розпочалося з обговорення питання адаптації учнів 1 класу до школи. Керівник районного методичного об’єднання вчителів початкових класів Чупахіна Н.М. зупинилася на аспектах біологічної, психологічної та соціальної адаптації, зосередила увагу на чинниках, що впливають на успішність адаптації дитини до школи, надала рекомендації вчителям 4 класу щодо успішної адаптації учнів 1 класів.

     Панораму ідей щодо навчання грамоти у 1 класі на засіданні розпочала вчитель 1 класу Новомажарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шишацька А.В., яка зосередила увагу присутніх на шляхах формування навичок читання у першокласників. Ознайомила з новинками побудови Букваря колег вчитель 1 класу Зіньквщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Дихтяр Є.І., яка зупинилася на вправах аналітико-синтетичного типу, на пояснювальному тексті та навчальних таблицях, технічних виділеннях і ілюструванні матеріалу, на матеріалі для словниково-логічних вправ, а також детально розглянули присутні використання інформаційного матеріалу у Букварі за допомогою штрихового кодування для швидкісного зчитування інформації. Учитель 1 класу Чернещинського НВК Лисяк П.М. зупинилася на використанні ІКТ на уроках грамоти; Чернікова Н.С., учитель 1 класу КЗ «Орчицька ПШ», повела розмову про роботу з дитячою книжкою у 1 класі. Завершилася панорама творчих ідей обговоренням питання організації сучасного освітнього середовища у 1 класі нової української школи, про яке доповіла колегам вчитель 1 класу Руновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мумряк О.Г.

     У роботі засідання РМО вчителів початкових класів взяла участь методист районного методичного кабінету Гергель Т.В., яка завершила засідання виступом про необхідність вироблення вимог до оволодіння педагогічними інноваціями вчителями початкових класів для досягнення високого рівня майстерності у світлі Концепції Нової української школи

Переглядів: 292 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar