Головна » 2018 » Травень » 2 » ВЧИМОСЯ ЗАХИЩАТИ БАТЬКІВЩИНУ!
08:43
ВЧИМОСЯ ЗАХИЩАТИ БАТЬКІВЩИНУ!

    26 квітня  учні 11-х класів закладів  загальної середньої освіти Зачепилівського району відвідали комплексні практичні заняття з розділу програми «Навчально-польові заняття у Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» , мета яких  забезпечення якості навчальних занять практичної спрямованості з предмета «Захист Вітчизни» та посилення військово-патріотичного виховання учнівської молоді. В таких заняттях школярі  11-х класів  беруть участь  три роки поспіль і кожного разу дізнаються про щось нове та цікаве.

     Інститут є структурним підрозділом Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», який є основною базою підготовки професійних кадрів для танкових військ України.

 Викладачі інституту знайомили учнів з факультетами та спеціальностями, які отримують студенти цього навчального закладу. Школярі відвідали  навчальні кабінети, які  наповнені сучасним обладнанням,в яких створені  відповідні умови для здобуття військової спеціальності.

На спеціально обладнаному  навчальному  майданчику бойової системи виживання  школярі отримали практичні знання щодо виживання в складних життєвих ситуаціях. 

Учні мали можливість потримати в руках зброю, розібрати та скласти   автомат,потримати в руках гранатомет, пістолет. 

Особливе враження школярі отримали від знайомства з бойовими машинами різного призначення,бронетранспортерами,танками.  

  

В навчальному класі методів індикації токсичних речовин з учнями була проведена бесіда щодо дії  токсичних речовин  в разі ураження та видами  захисту від ушкодження.

 

 В інституті великого значення приділяється фізичній підготовці студентів.

Для цього обладнані спортивні майданчики, тренувальні зали  різного спрямування, де студенти мають можливість тренуватися, розвиватися фізично. Школярі мали можливість потренуватися, показати свої фізичні можливості.

  

В музеї школярі дізналися багато цікавого  про історію  інституту танкових військ з моменту його заснування,про його відомих випускників.

  

На завершення учні відвідали  Національний меморіальний комплекс» Висота маршала І.С.Конєва», де   ознайомилися з історією визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників.

  

Переглядів: 422 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar