Головна » 2018 » Грудень » 17 » В закладах освіти Зачепилівського району пройшов тиждень права
17:26
В закладах освіти Зачепилівського району пройшов тиждень права

Всеукраїнський тиждень права у закладах освіти Зачепилівського району проводився у 2018 році відповідно до Плану заходів затвердженого наказом відділу освіти, молоді та спортуЗачепилівської районної державної адміністрації від 02.11.2018 № 303 з метою підвищення рівня правової освіти та культури учнівської молоді.

Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів. Так, в рамках проведення тижня  були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.

Всеукраїнський тиждень права у закладах загальної середньої освіти району розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій було оголошено історію започаткування Всеукраїнського тижня права та проведенням уроку «Права людини», в якому взяли участь учні середньої та старшої школи. В рамках проведення тижня  були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. Години спілкування «Конвенція ООН про права дитини», вікторина «Мої права та обов’язки», тренінг «Ми і Закон», круглий стіл «Права людини в українській літературі», інтелектуальна гра «Чи обізнані ви громадяни?», «Суд над шкідливими звичками», вікторина «Чи знаєш ти Закон», шоу «Правовий олімп» та ін. були досить цікавими і змістовними, демонстрували знання дітей про їхні права.

         Серед цікавих заходів для учнів початкової школи були проведені гра-подорож «В країну прав», гра - квест «Великі права маленької людини», конкурс буклетів «Про права і обов’язки громадян», перегляд документальних відеофільмів на правову тематику. Під час спілкування учні пригадали основні статті Конвенції про права дитини, роль права у житті кожного громадянина, а також повторили про зв’язок права з обов’язками.

У закладах дошкільної освіти також були проведені цікаві та змістовні заходи у рамках тижня права. Серед них бесіди «Я та моя сім’я», «Хто турбується про дітей-сиріт», дидактична гра «Дзеркало», заняття «Моя родина», «Право на турботу»,  «Моє ім’я – дорога до життя», сюжетно-рольова гра «Лікарня», казкова вікторина «Права та обов’язки в сюжетах казок».

У закладах освіти було оформлено виставки книг на правову тематику, юридичної літератури, проведено конкурси малюнків та стінних газет.

В рамках проведених заходів було визначено кращих знавців законів.

Для батьківської громадськості були проведені консультації щодо прав дитини, а також в рамках проведених батьківських зборів висвітлено проблеми булінгу, домашнього насилля.

Переглядів: 300 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar