Головна » 2017 » Травень » 23 » Учні Зачепилівської загальноосвітньої школи – учасники Міжнародної учнівської науково-практичної конференції
08:35
Учні Зачепилівської загальноосвітньої школи – учасники Міжнародної учнівської науково-практичної конференції

    З 10 по 12 травня нинішнього року  учні 10 класу Зачепилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Задікіян Антон та Нищета Ольга на чолі з керівником Бондарь О.О., учителем географії,  взяли участь у Міжнародній учнівській науково-практичній конференції учнів-членів Малої академії наук «Україна очима молодих», яка проходила у м.Львів за сприяння Міністерства освіти і науки України з метою залучення талановитих школярів, які прагнуть стати провідниками змін розвитку економіки, новітніх екологічних технологій.  

    Урочисте відкриття конференції відбувалося в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка. Перед учасниками конференції виступили корифеї науки, відомі освітяни краю, представники влади регіону, які побажали учасникам конференції реалізувати свій потенціал, запевнили школярів,  що теперішні їх досягнення є тільки початком довгого шляху наукових звершень, що Україна потребує молодих і цілеспрямованих учнів, бо саме молоді і високоосвічені – творці нашого майбутнього.

   Програмою конференції було проведення секційних засідань за певними напрямами.  Зачепилівські школярі презентували свої виступи у секціях: «Проблеми раціонального природокористування та охорони довкілля в регіоні» та «Україна – Європа ХХ століття: роль історичного досвіду у створенні майбутнього».

   Антон Задікіян розкрив питання агрокліматичних ресурсів Зачепилівського району. Зробив ґрунтовні висновки на основі проведених досліджень та зазначив про існуючі проблеми АПК. Відповів на поставлені питання школярів.

    Ольга Нищета ознайомила присутніх із топонімікою рідного краю, проаналізувала походження назв населених пунктів району, чим зацікавила учасників секційного засідання.

     Робота в секціях надала учасникам змогу більше дізнатися про важливі для українців проблеми сьогодення, серед яких – проблеми екології та раціонального природокористування, питання розвитку економіки, збереження та розвитку української культури.

Учасникам конференції було вручено збірник тез доповідей міжнародної учнівської конференції, яка вміщувала і тези зачепилівських школярів.

Користуючись нагодою, учасники конференції познайомилися зі Львовом під час екскурсії містом, відвідали національний літературно-меморіальний музей  І. Франка, мінералогічний музей імені Є.Лазаренка ЛНУ ім. Івана Франка, музей у Палаці Потоцьких Львівської галереї мистецтв, площу Ринок, фармацевтичний музей, копальню кави.  Незабутні враження залишися після  відвідування вистави  «Сільська честь» Львівського національного академічного театру опери та балету імені С. Крушельницької.

Три дні перебування у Львові промайнули швидко і непомітно. Участь у конференції дала змогу учням поспілкуватися з однолітками, донести до однодумців проблеми, підняті в дослідницьких роботах, отримати цінні поради.

Переглядів: 537 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar