Головна » 2018 » Листопад » 5 » НУШ підвищення кваліфікації вчителів початкових класів
11:29
НУШ підвищення кваліфікації вчителів початкових класів

        http://ippo.kubg.edu.ua/wp-content/uploads/2018/02/nus-kyiv.jpgКлючовими особами реформи середньої освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни відповідно до запровадженої Концепції «Нова українська школа». Аби підтримати педагогів на цьому шляху, КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» здійснює підвищення кваліфікації вчителів початкових класів.

   Протягом жовтня 2018 року пройшли он-лайн навчання вчителі 1-4 класів КЗ «Орчицька початкова школа», в якій діти навчаються мовою національних меншин. Під час навчання вчителі засвоювали знання про особливості роботи школи в умовах реформування української освіти, опановували загальну лексику при проведенні уроків, а також скористалися порадами щодо формування ключової компетентності «володіння державною мовою» у здобувачів початкової освіти класів із російською мовою навчання.

        

  По закінченню навчання адміністрація та педагогічний колектив КЗ «Орчицька початкова школа» отримали Сертифікати про підвищення кваліфікації та «Педагогічний довідник учителя початкової школи» для подальшої роботи із зазначеної проблеми.

  Відповідно до наказу відділу освіти, молоді та спорту в період з 27.10.2018 по 03.11.2018 здійснювалося навчання вчителів, які працюють у 2-3 класах закладів загальної середньої освіти району за освітньою програмою спецкурсу за темою «Особливості організації освітнього простору в умовах упровадження нового Державного стандарту початкової освіти». Вчителі, опановуючи цікаві та корисні теми спецкурсу, на практиці здобували знання і вміння щодо навчання учнів початкової школи по-новому, як того вимагає державний стандарт початкової школи, який містить вимоги

до обов’язкових результатів навчання і компетентностей здобувачів початкової освіти, та що саме дитина має знати, вміти, розуміти після завершення чотирьох перших класів. Під час навчання вчителі навчалися на тренінгах із залученням тренерів – заступника директора з навчально-виховної роботи Зіньківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ямнюк Н.О. та директора Руновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гусар Н.М.,  що пройшли відповідну підготовку, а також опанували обов’язковий дистанційний курс на платформі EdEra.

На тренінгах педагоги на практиці відпрацьовували вивчене: як проводити ранкові зустрічі та організовувати роботу дітей в групах, розвивати критичне мислення та прищеплювати любов до читання, як реагувати на помилки дітей та визнавати, що й вони самі можуть помилятися, як створити атмосферу вільної творчості, беззастережного шанування людської гідності, визнання того, що кожна дитина талановити і жодна не може бути дискримінована.

Переглядів: 291 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar