Головна » 2017 » Травень » 22 » Ювілейна дата Бердянського НВК
13:54
Ювілейна дата Бердянського НВК

  

18 травня 2017 року Бердянський навчально-виховний комплекс « загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Зачепилівської районної ради Харківської області відзначив ювілейну дату – 135 років з дня заснування школи на території села Бердянка. На свято прибули випускники різних років, завітали вчителі, які нині на заслуженому відпочинку, сьогоднішні учні та їх батьки, громада села, почесні гості. Серед гостей свята – заступник губернатора Харківської області Скакун О.Є., перший заступник голови Харківської обласної ради Коваленко В.М., голова Зачепилівської районної державної адміністрації Конопля А.Л., голова Зачепилівської районної ради  Глянь І.Д., заспуник голови Зачепилівської районної державної адміністрації Ружинська Л.М., начальник відділу освіти Зачепилівської районної державної адміністрації Зеленський О.М., голова ПСП ім.Фрунзе, депутат Харківської обласної ради, почесний громадянин Харківської області та Зачепилівського району Глянь І.Д., головний редактор обласної газети «Слобідський край» Гнатченко Л.В., випускник Бердянської середньої школи 1966 року, доктор сільськогосподарських наук, завідувач кафедрою плодоовочівництва і зберігання Харківського національного аграрного університету імені В.В.Докучаєва Яровий Г.І.

 

Переступивши поріг навчального закладу гості свята ніби поринули у дитинство, все навкруг нагадувало шкільне життя – не тільки святково прикрашені стіни і по-святковому вбрані учні та вчителі, а насамперед, це спогади про роки дитинства, юності. І ніби на крилах вічності кожен поринув у свої шкільні роки.   

     Свято розпочалося з екскурсії по навчальному закладу. Світле, охайне приміщення розкрило свої двері для бажаних гостей. Директор навчального закладу Золотухіна Н.М. запросила всіх гостей до навчальних кабінетів. Найбільше справило враження на гостей приміщення дошкільного підрозділу – сучасні кімнати для малечі, де все є для повноцінного розвитку дошкільнят. Далі в програмі заходів була урочиста частина ювілейних заходів. Гості свята перейшли до сільського будинку культури, який і сільським назвати важко – гарно вбраний, по-сучасному виглядавший зал чекав на своїх гостей. Ведучі свята – молоді педагогічні працівники навчального закладу, вчитель початкових класів Мельнік Тетяна та вихователь дошкільного підрозділу Чичун Ілона, впевнено виконуючи свою місію, розпочали святкову програму. З вітальними словами до присутніх виступали почесні гості свята, як годиться – вручали подарунки. Чи не найхвилюючим моментом на святі був виступ 89-річної колишньої вчительки російської мови та літератури Ромасенко Зінаїди Андріївни, яка згадала безліч фактів і свого життя, і життя колишніх її учнів. Зал аплодував стоячи цій прекрасній жінці, вчителю, яка в далекому 1946 році ще зовсім юною дівчинкою за направленням приїхала  у с.Бердянку, щоб залишитися і навчати сільських дітей. Серед багаточисельних випускників люди різних професій, та чи не найважливіше те, що саме вона дала путівку в життя для багатьох сьогоднішніх вчителів району, серед яких і нинішній директор Золотухіна Н.М., і директор Новомажарівської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Завада А.А. Ученицею Ромасенко З.А. була і учитель початкових класів Зачепилівської середньої школи, «Заслужений учитель України» Кірієнко Поліна Павлівна, яка вже також на заслуженому відпочинку, вже літня жінка, але добре пригадує ті зерна добра і справедливості, материнські руки і турботу  Зінаїди Андріївни. На святі також звучали педагогічні династії бердянців: сім’ї Камардаш – Дмитренко; Паранько – Подколзіна; Дорошенко- Онищенко – Копитько – Бублик; Штанько – Верещак, які віддають свої педагогічні здібності впродовж багатьох років сільським дітям, які і своїм дітям прищепили любов до виховання учнів – вони також стали вчителями.

     Від освітян району з привітаннями виступив Зеленський О.М., який побажав працівникам Бердянського НВК подальших творчих успіхів на педагогічній ниві, від корпусу директорів – Велика В.В., з побажаннями творчої наснаги Бєляєва А.І., голова районної організації профспілки.

     Безліч приємних моментів було на святі, від спогадів про далекі роки бердянської ще церковно-приходської школи до нинішніх здобутків учнів та вчителів уже ХХІ століття.

    Неабияким сюрпризом серед інших подарунків, було запрошення Глянь І.Д. іменитих артистів обласної філармонії, які майстерно  супроводжували своїм вокалом, грою на музичних інструментах все свято. Зал, не жаліючи долонь, гучно аплодував артистам.

     З приємними враженнями, великим задоволенням від свята гості прощалися з гостинними бердянцями, на згадку залишаючи щирі посмішки.

 Всі ФОТО ТУТ.....

Переглядів: 650 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar