Головна » 2018 » Лютий » 8 » Формуємо національно-патріотичну свідомість учнівської молоді
09:13
Формуємо національно-патріотичну свідомість учнівської молоді

         З усіх напрямків виховання найбільш актуальним сьогодні виступає  національно-патріотичне виховання,  якому  надаються переваги  в реалізації поставлених задач в освітньому середовищі:        формування в підростаючого покоління поваги  до державних символів України; любові до рідної мови, культури, героїчної історії, народних  традицій; прагнення захищати рідну землю; свідомо розглядати  державу, як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.

         З метою удосконалення майстерності педагогів-організаторів,  підвищення ефективності виховного процесу, надання методичної та практичної допомоги щодо удосконалення змісту, форм, засобів та методів роботи з організації виховної діяльності 7 лютого, в приміщенні Зачепилівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості, проведено районний семінар-нараду для педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти Зачепилівського району за темою «Реалізація завдань національно-патріотичного виховання учнів  протягом І півріччя 2017/2018 навчального року». 

         Під час роботи семінар-наради перед присутніми виступила Голова районної організації ветеранів Шур Т.М. з питаннями про співпрацю з  навчальними закладами, відзначення дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в районі, про заплановані заходи до Дня Перемоги та до 75-ї річниці визволення Харківської області від нацистських загарбників часів Другої світової війни.

         Методист районного методичного кабінету Коломієць Л.В. акцентувала увагу на ключових нормативних документах щодо виховання учнів; комплексному плані заходів щодо підвищення патріотичного духу педагогічних працівників, учнів та вихованців навчальних закладів району; демократизації шкільного життя шляхом активізації учнівського самоврядування.

         Методисти будинку дитячої та юнацької творчості Трапезник С.М. та Буланов Ю.І. зупинилися на питаннях роботи ради старшокласників, участі учнів  в соціальних проектах «Допоможи герою АТО», «Ми не байдужі», організації пошуково-дослідницької роботи   в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

     Обговорюючи підсумки проведення семінару, учасники заходу обмінялися пропозиціями щодо подальшої співпраці та введення у практику освітніх закладів передових здобутків у напрямі впровадження Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Переглядів: 412 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar