Головна » Архів матеріалів

Деякі наукові теорії стверджують, що саме форма сім’ї могла протягом багатьох століть визначати загальний напрям еволюції основоположних макросоціальних систем

 

Вперше використання фрази «сімейна упаковка» в роздрібній торгівлі було зафіксовано у Великобританії в 1882 році.

Сучасне визначення «сім’я» являє собою подружню, громадянську, партнерську пару з дітьми або без дітей, або це одинока людина, що має принаймні одну дитину. Цікаво, що до кінця 17 століття «сім’я» включала в себе не тільки родичів, але і слуг домогосподарства.

Переглядів: 402 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 08.07.2017 | Коментарі (0)

Фізичне свідоцтво не може бути помилковим, воно не може лжесвідчити. Воно не може повністю бути відсутнім

 

Перша відома книга по судово-медичній експертизі була названа «Зібрані випадки несправедливості, виправлень або можливої помилки». Вона була написана в 1235 дуже сумлінним китайським суддею на ім’я Сонг Кі. У ній він встановив суворі правила для коронерів, щоб вони уникали помилок і всі посмертні звіти писали самі, а не довіряли цю роботу своїм помічникам. Він наголосив на важливості проведення точного розтину і стверджував, що справедливість повинна виконуватися належним чином, або порушення будуть провокувати подальшу ворожнечу і помсту, руйнуючи суспільство. Наприклад, у вірші про неправомірність пояснюється, як визначити різницю між жертвою утоплення і жертвою удушення. Це також перше відоме використання судової ентомології з метою визначення фактів. Наприклад, у разі, коли був убитий один з селян, Сонг Кі вдалося визначити, що це було зроблено серпом. Потім він попросив кожного селянина, де по гарячих слідах велося його розслідування, викласти його серп на міській площі. Це було в розпал літа і мухи зібралися тільки на одному з викладених серпів. Так Сонг Кі виявив знаряддя вбивства, а його власник швидко зізнався.

Переглядів: 419 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 05.07.2017 | Коментарі (0)

День архітектури

 

Свято День архітектури України відзначається на початку липня. Засновано у відповідності до Указу Президента в 1995 році. Святкування включають заходи, присвячені історії національної архітектури, її розвитку та гармонізації.

Тільки за офіційними даними, в Україні налічується близько 14 тисяч пам’яток архітектури, 46 великих історичних культурних заповідників і більше 1000 об’єктів паркового мистецтва. Наприклад, якщо вам доведеться побувати в столиці, то зверніть увагу на Андріївську церкву, християнський православний храм, побудований в 1754 році в стилі бароко в честь апостола Андрія Первозванного. Він був побудований за проектом архітектора Бартоломео Растреллі на Андріївській горі. Будинок з шоколаду (неофіційна назва особняка С. С. Могильовцева), Будинок з химерами, Будинок удови, що плаче по вул. Лютеранська 23, Маріїнський палац, Собор Святого Пантелеймона і Південний міст - найвищий міст України.

Переглядів: 437 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 01.07.2017 | Коментарі (0)

Відкрито реєстрацію електронних кабінетів вступників

Можливість подання електронних заяв до вишів буде доступна починаючи з 12 липня 2017 року

Відкрито реєстрацію електронних кабінетів вступників

Починаючи з 29 червня відкрито реєстрацію електронних кабінетів вступників необхідних для подання електронних заяв про вступ до вищих навчальних закладів.

Реєстрація кабінетів здійснюється на інтернет-сайті http://ez.osvitavsim.org.ua з 29 червня до 18 год. 00 хв. 25 липня 2017 року.

Під час реєстрації на сайті електронного вступу вступник має зазначити:

Переглядів: 631 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 30.06.2017 | Коментарі (0)

У МОН працюють «гарячі телефонні лінії» щодо вступу до вишів

З 29 червня до 28 серпня МОН організувало роботу «гарячих телефонних ліній» щодо вступної кампанії 2017. За цими номерами можна отримати консультації стосовно вступу до вищих навчальних закладів, повідомити про факти порушення законодавства про вищу освіту тощо.

Номери «гарячих ліній»......

Переглядів: 496 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 29.06.2017 | Коментарі (0)

 

З метою підтримки і допомоги молодим спеціалістам на початку їхньої педагогічної діяльності, підвищення інтересу до обраної професії, полегшення процесу фахового становлення молодого вчителя у Зачепилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів організовано роботу з молодими вчителями.

    Чи готовий я до уроку?Чи правильно визначаю результати навчальних досягнень учнів?Чи знайду ту золоту середину у відношеннях з учнями? – часто запитують себе молоді педагоги Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Допомогти повірити учням у свої сили, помічати приховані творчі і розумові здібності - ставлять перед собою завдання, серед інших важливих, молоді вчителі.

    Працюйте над собою, зростайте інтелектуально, поглиблюйте свої знання з предмету, цікавтеся новинками професійної сфери, не залишайтеся осторонь громадського життя – говорять наставники своїм молодими колегам.

Переглядів: 454 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 26.06.2017 | Коментарі (0)

 Події Другої світової війни не перестають вражати силою народного духу, величчю подвигу мільйонів серед яких і наші герої-земляки.

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року №1245/2000 «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні», з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час Другої світової війни, їх подвигу та жертовності в ім'я миру та незалежності в пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням, протягом табірної з міни, з вихованцями проведені години спілкування, бесіди, уроки пам’яті та виховні години на теми «Що я знаю про початок війни?», «22 червня – День Скорботи. Сумна дата в житті моєї країни», «Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів», «Дні воєнної слави», «Друга світова війна»; тематичні лінійки з хвилиною мовчання та покладанням квітів до братських могил; оформлено у шкільних бібліотеках та фойє навчальних закладів викладки копій історичних матеріалів, присвячених 72-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі; відвідування шкільних музеїв, районного краєзнавчого музею, районної дитячої бібліотеки, Красноградського районного краєзнавчого музею імені П.Д.Мартиновича; виставки малюнків, стіннівок, плакатів «Хай завжди буде мир на землі!», «Мій дід - солдат», «Пам'ятаємо! Пишаємося!»

Переглядів: 437 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 23.06.2017 | Коментарі (0)

Складовою системи національного виховання є військово-патріотичне виховання, що передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, готовності до трудового та героїчного подвигу в ім'я процвітання Української держави, покликане формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов'язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил.

Вагому частину реалізації питань військово – патріотичного виховання в районі здійснюють класні керівники, вчителі початкових класів, педагоги – організатори, відповідно до «Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», за напрямком «Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави; заходів регіональної та районної програм з військово – патріотичного виховання молоді та участі населення в заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки....

Переглядів: 382 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 23.06.2017 | Коментарі (0)

Табори з денним перебуванням при загальноосвітніх школах закінчили свою роботу. Але враженнями про незабутні дні відпочинку, табірні свята, цікаві екскурсії  і сьогодні діляться працівники таборів.

 

В рамках  роботи  пришкільного оздоровчого табору з денним перебуванням «Веселка» при Миколаївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів для дітей були  проведені екскурсії рідним краєм. Вихованці табору відвідали тракторну бригаду ПСП  ім. Фрунзе. Дуже цікаву екскурсію провели дітям заступник Генерального директора Трохимець Анатолій Миколайович та головний інженер Авдюнін Максим Анатолійович. Діти дізналися багато цікового про роботу новітньої техніки, побували в ремонтному та токарному відділах, в залі засідань для працівників. Анатолій Миколайович розповів вихованцям про особливості роботи ПСП.....

Переглядів: 413 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 23.06.2017 | Коментарі (0)

«Почути про Одесу та побачити її своїми очима – це дві великі різниці».

Щоб перевірити ці віковічні істини вихованці загону «Teenager Boom», що базується в таборі «Романтика» при Новомажарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, вирушили на екскурсію до міста-героя – Одеси.

Дорога була довгою і важкою, та юних туристів це не зупинило. Ось і ранок 7 червня. Перед нами гостинно відкрила двері база відпочинку заводу «Одескабель». У дворі бази пишно розквітли троянди, а з тераси нашого корпусу відкривався чудовий вид на Чорне море, до якого було всього кілька метрів.

Переглядів: 447 | Додав: dmitriy_bataev | Дата: 22.06.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 60 61 »