Головна » 2020 » Травень » 8 » 75-ті роковини перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
16:57
75-ті роковини перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни.

9 травня цього року ми відзначаємо 75-ті роковини перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У закладах освіти Зачепилівського району, всі заходи приурочені цій події, відбуватимуться не так як звичайно, адже триває карантин.  Та це не стане перешкодою для традиційних конкурсів малюнків «Вічний вогонь палає»акції «Мак пам’яті» (виготовлення родинної поробки «Червоний мак»),  привітання  ветеранів війни, воїнів-афганців, учасників АТО зі святом (цього року на шкільних сайтах та у групі Фейсбук).

  З 04 по 09 травня на сайтах закладів освіти та у соціальних мережах проводяться  флешмоби «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» (фото з портретом  рідних, які брали участь у війні або з їхніми нагородами), демонструются відеомонтажі «А пам'ять жива» (фото учасників війни). Проводяться віртуальні уроки історії  «Внесок українського народу в перемогу над нацизмом» та екскурсія по шкільному музею та ряд інших заходів.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна.  Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

Переглядів: 271 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar